Record omzet voor United Rentals

United Rentals Logo

United Rentals heeft een aanzienlijke omzetstijging gerealiseerd in het vierde kwartaal en over het volledige jaar 2018 en heeft daarbij enkele bedrijfsrecords verbroken.

In het vierde kwartaal stegen de totale inkomsten met 20% tot 2,3 miljard US $ en de huuropbrengsten stegen met 20,8% op jaarbasis tot $ 1,99 miljard. Op basis van een GAAP (algemeen aanvaarde grondslagen voor financiële verslaggeving) rapporteerde het bedrijf een nettoresultaat van $ 310 miljoen, vergeleken met $ 897 miljoen voor de overeenkomstige periode in 2017. Opgemerkt moet worden dat in het vierde kwartaal van 2017 een netto winstbijdrage was inbegrepen, geschat op $ 689 miljoen , geassocieerd met de aangenomen Tax Cuts and Jobs Act van 2017.

Voor het vierde kwartaal steeg de gecorrigeerde EBITDA (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) jaar-op-jaar met 18% tot een record van $ 1,12 miljard, terwijl de aangepaste EBITDA-marge met 90 basispunten daalde tot 48,4%. Dit werd voornamelijk toegeschreven aan de impact van acquisities die in 2018 werden afgerond. Een ander bedrijfsrecord werd bereikt in het vierde kwartaal van het rendement op geïnvesteerd kapitaal (ROIC), dat steeg tot 11%.

Michael Kneeland, CEO van United Rentals, zei: “We hebben sterke resultaten behaald in het vierde kwartaal, waaronder een volumegroei en een verbetering van de huurprijzen, in een jaar waarin onze talrijke concurrentievoordelen werden benut. Onze integratie van grote overnames heeft ons serviceaanbod uitgebreid en we hebben meer grip gekregen door investeringen in wagenpark en technologie. ”

Wat de resultaten voor het volledige jaar voor 2018 betreft, stegen de totale inkomsten met 21,2% op jaarbasis, tot $ 8,05 miljard, en de huuropbrengsten stegen met 21,4% op jaarbasis, tot $ 6,94 miljard – beide records van het bedrijf. Op GAAP-basis werd een netto-inkomen van $ 1,1 miljard geboekt, vergeleken met $ 1,35 miljard in het voorgaande jaar. De gecorrigeerde EBITDA voor het volledige jaar steeg met 22,1% tot $ 3,86 miljard, terwijl de aangepaste EBITDA-marge met 40 basispunten steeg tot 48%.

Wat de toekomst betreft, zei Kneeland: “Ons momentum in het [vierde] kwartaal gaf ons een sterke start tot 2019, wanneer we verwachten dat we opnieuw de sector zullen overtreffen. Door onze begeleiding te bevestigen, onderstrepen we ons vertrouwen in de cyclus en onze differentiatie in de markt. Feedback van klanten, evenals belangrijke interne en externe indicatoren, blijven wijzen op een gezonde eindmarktactiviteit. ”

Dit wordt weerspiegeld door het feit dat United zijn kapitaaluitgaven in het komende jaar verwacht te verhogen. De nettohuuruitgaven na bruto aankopen in 2018 bedroegen $ 1,44 miljard, $ 2,11 miljard bruto. Verwacht wordt dat de netto-uitgaven in 2019 tussen $ 1,4 en $ 1,55 miljard zullen liggen, na bruto-aankopen tussen $ 2,15 en $ 2,3 miljard. In 2018 bestond United’s vloot uit ongeveer 660.000 eenheden, een waarde van in totaal $ 14,2 miljard, en het marktaandeel van de onderneming in Noord-Amerika is 13%. Volgens de cijfers van de onderneming is dit bijna het dubbele van het marktaandeel van de op één na grootste concurrent, Sunbelt, die een marktaandeel van 7% heeft.

Het is ook interessant om op te merken dat Specialty Services steeds belangrijker werd voor United, goed voor 21,4% van de totale inkomsten in 2018. Dit is meer dan het dubbele van het cijfer in 2013, toen het 9,5% vertegenwoordigde.

Overig nieuws