Recordjaar voor Multitel

De Italiaanse hoogwerkerfabrikant Pagliero Multitel had in 2018 een recordjaar qua omzet en productieniveaus.

Het bedrijf profiteerde van de opening van twee nieuwe productiefaciliteiten met een personeelsbestand van bijna 300. Het bedrijf zegt dat de maandelijkse productie nu 120 eenheden per maand heeft bereikt, waarbij de opwaartse trend zich voortzet tot 2019. Als gevolg hiervan overtrof de jaarlijkse productie zijn eerdere record van 1.200 eenheden. De bestellingen overschreden de productie met een orderintake van 1.500 eenheden, 40 procent meer dan in 2017. De totale omzet voor het jaar bedroeg € 80 miljoen, waarvan bijna de helft afkomstig was van de Franse markt.

Meer dan 70 miljoen euro van het Italiaanse moederbedrijf en bijna 40 miljoen euro van de Franse divisie resulteerde bij elkaar in een geconsolideerde omzet voor 2018 van 80 miljoen euro. Recordverkopen vonden plaats in de meeste markten waarin het bedrijf actief is, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Spanje. De thuismarkt in Italië zag ook dat zendingen met meer dan 100 stuks stegen in vergelijking met 2017.

Multitel is van plan dit jaar nieuwe producten te introduceren bij Bauma en heeft een nieuwe faciliteit gekocht met 8.000 vierkante meter productieruimte op een terrein van 4 hectare. Het is van plan om het tegen het einde van het jaar of begin 2020 online te brengen, waardoor verdere capaciteitsverhogingen mogelijk zijn.

Andere wijzigingen omvatten de opening van haar nieuwe Britse dochteronderneming die haar directe verkoopactiviteiten op drie zet – samen met Frankrijk en Duitsland.

Overig nieuws