Palazzani lanceert nieuwe machines op Bauma

Palazzani werkt aan twee nieuwe machines, die in april dit jaar op Bauma München worden gelanceerd.

Het eerste nieuws is een hoogwerker met een medium/hoog werkbereik. Het zal een telescopische giek en een telescopische zwaaiarm hebben en met een bereik van 17 tot 52 meter. Het zal beschikbaar zijn op zowel rups als gewone banden.

Het nieuwe model bevat verschillende hightech nieuwe functies, ontworpen om de besturing ‘slim en eenvoudig’ te maken. Dit omvat Telematica en geavanceerde probleemoplossing en preventief onderhoud. De Palconnect-kit is gebaseerd op cloudtechnologie en is beschikbaar als optie voor eigenaren van verhuurvloten om GPS te bieden, routes te volgen, parameters voor werklocaties, evenals informatie- en inspectiemeldingen van een smartphone, tablet of pc.

De machine zal een nieuwe proportionele hydraulische verdeler hebben met behulp van CAN-bustechnologie voor een strakke controle over alle functies, hogere prestaties en geavanceerde veiligheid. De verbeterde manoeuvreerbaarheid vertaalt zich in meer comfort en energiebesparing, plus een 30% snellere machine.

De telescopische arm is gemaakt van sterk Strenx-staal en heeft een innovatieve vorm voor lichtheid en structurele sterkte. Ingebouwde afmetingen zijn compact en kleiner dan 2m.

Overig nieuws