Recordjaar voor Manitou Group

Manitou Group heeft een recordjaar gemeld met een opbrengstengroei van 19% tot € 1.884 miljoen in vergelijking met 2017. Het vierde kwartaal van 2018 zag de opbrengsten met € 523 miljoen stijgen, een stijging van 21% in vergelijking met dezelfde periode in 2017.

Michel Denis, president en CEO, schreef de groei toe aan de vooruitgang in Noord-Europa en Noord-Amerika, samen met een toename van de verkoop van hoogwerkers: “2018 is opnieuw een recordjaar voor de groep met een cumulatieve orderontvangst van € 1,9 miljard en een orderboek dat voor het eerst in onze geschiedenis de grens van € 1 miljard overschreden heeft. Over het algemeen is de groep in slechts twee jaar met ongeveer 40% gegroeid.”

Het bedrijf zei dat de bouw de verkoop heeft aangewakkerd, “een sector waarin onze prestaties met verhuurbedrijven op alle continenten zeer sterk zijn geweest. De dynamiek in de landbouw en industrieën was ook uitstekend,” merkte Denis op. De afdeling Material Handling & Access (MHA) behaalde een kwartaalomzet van € 364 miljoen, een stijging van 21% in vergelijking met het vierde kwartaal van 2017 en 18% gedurende 12 maanden. “De orderintake was erg sterk, wat tot uiting komt in de backlog aan het einde van het jaar”, aldus het bedrijf.

Gezien de toename van verkoop en interesse in zijn hoogwerkers, zei het bedrijf dat de bouw van een tweede hoogwerkerfabriek in Candé is goedgekeurd. De investering van € 26 miljoen zal eind 2020 worden afgerond. De divisie Compact Equipment Products (CEP), die de Gehl- en Mustang-lijnen van het bedrijf omvat, genereerde een omzet in het vierde kwartaal van € 88 miljoen, een stijging van 29% in vergelijking met Q4 2017 en 28% in 12 maanden. Het was de sterkste groeisector van de groep, die werd toegeschreven aan een aanhoudende ontwikkeling in de VS, met name bij verhuurbedrijven.

De divisie Services & Solutions (S & S) behaalde een omzet van € 72 miljoen en realiseerde een omzetstijging van 12% in vergelijking met het vierde kwartaal van 2017 en een stijging van 10% in 12 maanden.

“Bewust van de huidige onzekerheden met betrekking tot de accumulatie van risico’s die mogelijk een economische vertraging zouden kunnen veroorzaken, blijven we gefocust op onze ontwikkelingsdoelstellingen en zorgen we ervoor dat we nog steeds wendbaar zijn in het geval van een ommekeer”, aldus het bedrijf. “Hoewel voorzichtig, maar vol vertrouwen, stelt de diepte van ons orderboek ons ​​in staat om, als alle andere dingen gelijk blijven, te anticiperen op een winstgroeivooruitzichten voor 2019 van ongeveer 10 procent in vergelijking met 2018”.

Overig nieuws