Hans Aarse sluit zich aan bij LGMG

Hans Aarse

De Chinese Lingong Group Jinan Heavy Machinery – LGMG heeft industrie-veteraan Hans Aarse aangesteld als senior-adviseur.

Hans ging eind 2017 met “pensioen” na zijn functie als regionaal manager Benelux voor IPAF, maar Hans kennende was te verwachten dat zijn pensioen zeker nog niet definitief was. Hans heeft het grootste deel van zijn carrière doorgebracht in de kraan- en hoogwerkerindustrie. Nadat hij in 1976 met Coles Cranes en JLG-dealer voor Nederland, Van Kranenburg Rotterdam, was begonnen, verhuisde hij begin 1982 naar verhuurbedrijf en Grove Manlift-dealer Gunco (nu mateco) waar hij tot eind 2000 werkzaam was als International Sales Manager. Nadien was hij werkzaam voor de Vertikal Press en meest recentelijk bij IPAF voor een periode van 12 jaar.

Hans is ook medeorganisator van de Nederlandse beurs Verticaaldagen Benelux sinds de eerste editie in 2009 en is mede oprichter van de Nederlandse hoogwerker-nieuwswebsite www.hoogwerkernieuws.nl. Zijn aanstelling volgt op de opening van het Europese LGMG distributiecentrum in Spijkenisse aan de zuidkant van Rotterdam, eind september 2018 – zie LGMG opent Europese operatie.

Het nieuwe distributiecentrum houdt permanente voorraad van elektrische schaarhoogwerkers voor gebruik op vaste vlakke ondergrond (slab scissors), klaar voor directe levering aan het dealernetwerk en verhuurbedrijven, samen met een onderdelenmagazijn en serviceondersteuning. Op korte termijn zal een internationale salesmanager in dienst treden. Daarnaast wordt op dit moment verdere invulling gegeven aan een team van service- en magazijn personeel. LGMG EUROPE BV richt zich op de Benelux en het VK, en de verdere uitbreiding van haar reeds bestaande dealernetwerk in meerdere Europese lidstaten.

Hans licht toe: “LGMG maakt deel uit van de Lingong Group Jinan Heavy Machinery, bestaande uit 4 grote divisies en is een top 4 Chinese fabrikant van bouw- en constructiemachines met meer dan 12.000 werknemers en ultramoderne, volledig gerobotiseerde productiefaciliteiten. LGMG wordt snel populair in Europa vanwege hun hoge kwaliteit, duurzaamheid, concurrerende prijsstelling en dynamische marktbenadering. De opening van het Nederlandse distributiecentrum, als eerste grote Chinese fabrikant, toont een absoluut engagement voor het Europese continent.

Het distributiecentrum in Spijkenisse heeft een constante voorraad aan elektrische schaarhoogwerkers, variërend in werkhoogtes van 5,60m tot 14m, evenals een enorme voorraad reserve onderdelen voor directe levering. Grotere elektrische scharen en een volledige reeks RT schaarhoogwerkers zitten in de pijplijn, samen met een reeds bestaande en toenemende lijn van telescoop- en knikteleskoop hoogwerkers die zich momenteel in de afrondende fase van CE-certificering bevindt. De volledige lijn zal gepresenteerd worden op bauma München van 8-14 april a.s. Ik zal er zijn om een ieder welkom te heten”

De LGMG EUROPE BV faciliteiten bevinden zich aan de Laanweg 16 in Spijkenisse. Hans is bereikbaar op telefoonnummer + 31 6 30 421 042.

Overig nieuws