Twee Merlo Roto verreikers voor Smits verreiker verhuur Volkel

Onlangs zijn er twee nieuwe Merlo roterende verreikers afgeleverd aan Smits verreiker verhuur in Volkel. Mathé Smits gaat aan de slag met een nieuwe R40.30MCSS ter vervanging van de bestaande Roto 45.26MCSS. En Rens Smits met een nieuwe R40.26 MCSS ter vervanging van zijn Roto 45.21MCSS die met ruim 16.000 uur op de klok zijn werk prima gedaan heeft. Deze nieuwe machines zijn werkelijk tot in detail afgewerkt en klaargemaakt zodat ze helemaal aan hun wensen voldoen.

Beide machines zijn o.a. uitgevoerd met BSS giekvering, radiografische bediening, camera’s, jib, werkkooi, lier en diverse LED werklampen en flitsers op de cabine en bovenwagen. Voor het opbergen van toebehoren zitten er ruim voldoende kisten op de bovenwagen, en voorop tevens met een stempelschotten rek.
De afgeleverde continu roterende Merlo Roto’s hebben de Iveco NEF 4 cilinder Tier 4 final motor met een vermogen van 129 kW – 176 PK. Alle roto’s van Merlo zijn standaard uitgerust met EPD ( Eco Power Drive) dat automatisch de hydrostatische transmissie en de dieselmotor aanstuurt via de EPD control Unit die geplaatst is tussen de injectiepomp en het gaspedaal. De bestuurder bepaalt de snelheid waarna het systeem een toerental kiest dat bij de vooraf ingestelde snelheid ideaal is. Dit bespaart energie en verminderd het brandstof verbruik.

De machinist kan vanuit zijn stoel de cabine 18 graden laten kantelen om beter zicht te houden op de last. En kan hierdoor veiliger, ergonomischer en comfortabeler werken. De steunpoten kunnen individueel uitgeschoven worden al naargelang het werkgebied. Het Merlin-systeem houdt automatisch en in realtime controle op de stabiliteit en de maximale last.

Om insporing zoveel mogelijk te voorkomen zijn beide machines voorzien van extra brede Vredestein Flotation Trac banden met een profiel dat zowel geschikt is voor weg- als terrein gebruik. De machine is door TUV Nederland, TCVT gekeurd als verreiker, hoogwerker en mobiele kraan.

Smits Verreiker Verhuur is gevestigd in Volkel (gem.Uden) en biedt service voor hijswerkzaamheden en hoogwerkservice. Door de diverse hijsgereedschappen en vele hulpstukken is de inzetbaarheid zeer groot. En worden ze ingezet bij de meest uiteenlopende werkzaamheden. Dit zowel in de bouw als bij de particulier.

Overig nieuws