JLG introduceert MEWP Supervisor Training

Volgend op de nieuwe ANSI-normen voor hoogwerkers die onlangs zijn goedgekeurd, heeft JLG de MEWP Supervisor Training toegevoegd aan zijn trainingsprogramma. De nieuwe normen, die in december moeten worden geïmplementeerd, vereisen dat iedereen met toezichthoudende verantwoordelijkheden over mensen die hoogwerkers gebruiken, dit type training kan voltooien.

Het JLG-programma is ontworpen om aan deze vereiste te voldoen en omvat een reeks van vijf online modules die zijn ontwikkeld door JLG-experts met een grondige kennis van zowel hoogwerkers als de nieuwe ANSI-normen. Naast het voldoen aan een vereiste van de nieuwe normen, zullen succesvolle trainees in aanmerking komen voor een officiële “MEWP Supervisor” -kaart om de voltooiing van de cursus te bevestigen.

Rick Smith, senior director van JLG voor producttraining wereldwijd, licht toe: “Behalve dat het een vereiste is onder de nieuwe ANSI-normen, is deze training van cruciaal belang voor iedereen die toezicht houdt of plannen heeft om toezicht te houden op werknemers die hoogwerkers gebruiken.”

De MEWP-supervisortraining van JLG omvat verschillende onderwerpen, waaronder het selecteren van de juiste hoogwerker voor de taak en het identificeren en beschermen tegen mogelijke gevaren verbonden aan het gebruik van hoogwerkers. Bovendien leren trainees de regels, voorschriften en normen die van toepassing zijn op de apparatuur, in overeenstemming met de nieuwste ANSI-normen.

“De feedback van verhuurders en jobsite-managers was overweldigend ondersteunend voor dit type trainingsprogramma,” zei Smith. “Als het bedrijf dat 50 jaar geleden pionierde in het hoogwerkersegment om mensen een veilige manier te bieden om op hoogte te werken, toont dit programma wederom onze voortdurende focus en inzet voor veiligheid.”

Overig nieuws