mateco breidt uit in Spanje

Het Ciaman-team in de basis van comapny's Zaragoza

Het Duitse internationale hoogwerker- en verreiker verhuurbedrijf mateco heeft het Spaanse verkoop- en verhuurbedrijf Ciaman of Zaragoza overgenomen en heeft twee nieuwe locaties in het land geopend.

Ciaman werd opgericht in 1993 en opereert vanuit de enige vestiging in Zaragoza met ongeveer 20 werknemers. De vloot omvat Merlo verreikers, Haulotte-telescoophoogwerkers en schaarhoogwerkers, samen met gewone vorkheftrucks, pallettrucks en een aantal grondverzet- en verdichtingsmachines. Het bedrijf richt zich ook sterk op trainingen voor bedieners en veiligheid, en biedt ook een volledige onderhoudsdienst voor hoogwerkers, verreikers en vorkheftrucks. De overname brengt het depotnetwerk van mateco in Spanje naar zes locaties, na de opening van nieuwe filialen in Madrid en Noord-Barcelona vorige maand, en de reeds bestaande locaties in Tarragona, Barcelona Zuid en Muro de Alcoy in het zuiden van Valencia.

Ciaman-eigenaar en algemeen directeur Ángel Remon zei: “de waarden van eerlijkheid, professionaliteit, nabijheid tot de klant en toewijding aan de families waaruit de organisatie bestaat, zijn in het verleden onze hoofdas geweest en mateco zal dit beleid met ons blijven delen. De boost gegeven door de integratie van Ciaman in mateco zal van cruciaal belang zijn om het bedrijf te positioneren als marktleiders in de regio. ”

Ángel Remon van Ciaman sluit de transactie af met Carlos Jordà van mateco Spain

Carlos Jordà, chief executive van mateco Spain voegde toe: “De overname van Ciaman is niet uitgevoerd als een economische transactie, maar als een proces voor de integratie in mateco met grote waarden en professionaliteit die medewerkers van Ciaman met zich meebrengen als resultaat van Angel Remón’s leiderschap in klantenservice en uitmuntendheid in al haar interne processen. Wij zijn ervan overtuigd dat met deze oprichting de positie van mateco op dit gebied aanzienlijk zal worden versterkt. Deze nieuwe overname zal ons in staat stellen de activiteiten van mateco te versterken en de aanwezigheid in de provincie Zaragoza, een strategisch punt in Spanje, te vergroten.”

mateco betrad de Spaanse huurmarkt in februari 2016 toen het een minderheidsbelang verwierf in Vamasa, de rest van het eigen vermogen in maart 2017 kocht en eind vorig jaar de naam Vamasa liet vallen.

mateco Spanje’s nieuwe locatie in Madrid-West in Montmeló

Vorige maand opende het bedrijf twee nieuwe locaties, Madrid West, een fabriek van 3.100 vierkante meter in Móstoles en Barcelona Noord, een locatie van 1.240 vierkante meter in Montmeló. Vóór de overname van Ciaman had het bedrijf een vloot van ongeveer 2.000 eenheden, inclusief telescoop- en schaarhoogwerkers, autohoogwerkers, spinhoogwerkers en verreikers.

mateco Spanje’s nieuwe depot van Barcelona-Noord in Móstoles

Overig nieuws