Sterke finish voor Genie

Genie

Genie heeft een sterke omzetgroei in het vierde en het tweede kwartaal gemeld, met een sterke stijging van de winst voor het volledige jaar.

De opbrengsten voor het volledige jaar bedroegen $ 2,56 miljard, een stijging van 24 procent vergeleken met 2017, terwijl de bedrijfswinst met 53 procent steeg tot $ 261 miljoen. Het bedrijf heeft ook bevestigd dat met de verkoop van de Demag-operatie de divisie Terex Utilities zich bij Genie zal voegen, die ook de gedeelde productiefaciliteit in Oklahoma City zal overnemen.

Kijkend naar het vierde kwartaal verbeterde de omzet met 19 procent tot $ 535,5 miljoen, dankzij de sterke groei in Noord-Amerika en de regio Azië-Pacific. Het bedrijfsresultaat daalde echter met 14 procent naar $ 26,4 miljoen. Er is in dit stadium geen reden gegeven voor de lagere winsten. De orderportefeuille eind december was $ 868 miljoen, 14 procent hoger dan aan het begin van het jaar. Wanneer Terex Utilities wordt toegevoegd aan de backlog, is dit $ 1,1 miljard – een stijging van 21 procent voor het gecombineerde bedrijf.

Genie-president Matt Fearon zei: “Wereldmarkten voor hoogwerkers zijn stabiel op een gezond niveau en ons toegewijde, gepassioneerde team zal blijven voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten over de hele wereld. Het merk Genie staat synoniem voor technologisch leiderschap en innovatie. In 2019 gebruiken we de ANSI standaardverandering als een kans om te innoveren en klantwaarde toe te voegen met de Genie XC-familie van telescoophoogwerkers die de platformcapaciteit verhoogt, waardoor aannemers veilig meer werknemers, gereedschappen en apparatuur kunnen tillen. Deze innovaties maken deel uit van onze langetermijnstrategie voor productontwikkeling die de groei zal stimuleren. Ons Utilities-team blijft zich richten op het leveren van de beste klantervaringen door onze productiestrategie toe te passen en nieuwe ontwikkelingsplannen voor producten en diensten uit te voeren.”

Terex als geheel rapporteerde een 17,5% stijging van de opbrengsten voor het volledige jaar naar $ 5,12 miljard, terwijl de winst vóór belastingen met 33 procent steeg tot $ 148,7 miljoen. De omzet in het vierde kwartaal was 16 procent hoger op $ 1,23 miljard, met een verlies van $ 45,8 miljoen vergeleken met een winst over dezelfde periode vorig jaar van $ 25,4 miljoen, voornamelijk als gevolg van een niet contante betaling van $ 67 miljoen in verband met de annuïtaire uitbetaling van het Amerikaanse pensioen.

CEO John Garrison van Terex zei: “Al met al heeft ons wereldwijde team het in het vierde kwartaal goed gedaan, waarmee het een sterk jaar voor Terex afsloot. In 2018 groeide AWP met 24 procent en stegen de operationele marges met 200 basispunten, terwijl Cranes operationele verbeteringen bleef aanbrengen en in het vierde kwartaal terugkeerde naar winstgevendheid.”

“We bleven de Focus, Simplify en Execute to Win-elementen van onze strategie implementeren en hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in onze prioriteitsgebieden Commercial Excellence, Lifecycle Solutions en Strategic Sourcing. De verkoop van de Demag Mobile Crane-activiteiten en de beslissing om de mobiele kraanproductlijnen op te heffen die zijn gefabriceerd in onze vestiging in Oklahoma City, zullen de bedrijfsresultaten van Terex aanzienlijk verbeteren door de portefeuille te richten op onze goed presterende bedrijven.”

Overig nieuws