Eerste hybride knik-telescoophoogwerker verkocht in Nederland

JLG heeft zijn eerste hybride H800AJ knik-telescoophoogwerker in Nederland verkocht. De unit is afgeleverd bij Xtra Materieel door Riwal Hoogwerkers, JLG’s distributeur voor Nederland.

De H800AJ, JLG’s grootste hybride tot nu toe, levert prestaties vergelijkbaar met een dieselmachine en biedt een werkhoogte van 26,4 m, aldus het bedrijf. Met een reikwijdte van 16.45 m en een platformcapaciteit van 230 kg is de H800AJ een zogeheten parallelle hybride en uitgerust met een 18.6kW-motor.

De H800AJ is standaard voorzien van een pendelas en vierwielaandrijving en is uitgerust met volledig stalen kappen. Optioneel kan het worden uitgerust met non-marking banden en biologisch afbreekbare olie, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.

“We zijn erg blij om deze 26m hybride toe te voegen aan onze vloot. Onze verhuurklanten vragen om veelzijdige apparatuur, maar willen geen concessies doen aan vermogen”, zegt Erik Westerhof, eigenaar van Xtra Materieel. “Met de hybride H800AJ bieden we het beste uit twee werelden, de veelzijdigheid van een hybride waarmee zowel binnen als buiten gewerkt kan worden, zonder verlies van prestaties.”

De machine werd overgedragen door Wilco Stout, National Sales Manager bij Riwal Hoogwerkers BV, aan Erik Westerhof, eigenaar van XTRA Materieel BV.

Overig nieuws