Winstcijfers Haulotte lager dan verwacht

Haulotte heeft lagere winstcijfers gerapporteerd dan verwacht gezien de publicatie van de omzetcijfers vorige maand. (Artikel: Sterke verkoopcijfers in het vierde kwartaal voor Haulotte)

De totale inkomsten lagen met € 558 miljoen 12 procent hoger, maar de nettowinst daalde met 15 procent naar € 15 miljoen. De negatieve cijfers zijn volgens het bedrijf te wijten aan “ongunstige effecten van klant- en geografische mix, hogere componentprijzen en hogere vaste kosten als gevolg van de implementatie van het nieuwe strategische plan van het bedrijf.”

De nettoschuld steeg gedurende het jaar met € 63,9 miljoen als gevolg van “geplande voorraadgroei aan het eind van het jaar, om te kunnen reageren op de sterke toename van orders.”

Het bedrijf is ook optimistisch voor 2019; het huidige orderportefeuille is naar verluidt op het hoogste niveau sinds 2007. Dit en de “aanhoudend sterke commerciële activiteiten zou de groep in staat moeten stellen om een groei van ongeveer 10 procent te realiseren op de salesresultaten en de algehele groei in 2019 .”

Overig nieuws