Genie biedt supervisor training aan

De nieuwe ANSI A92.22-normen voor veilig gebruik en de ANSI A92.24-normen voor training bevatten nu aanvullende eisen voor supervisor-training. In reactie op de nieuwe eisen heeft Genie zijn Genie Lift Pro Online MEWP Supervisor-cursus gelanceerd. De cursus is speciaal ontwikkeld voor supervisors en voldoet aan alle vereisten die zijn vastgelegd in de nieuwe normen, aldus het bedrijf.

“In het nieuwe ANSI A92.22 en de A92.24-trainingsnormen is er een nieuwe eis die stelt dat iedereen die rechtstreeks toezicht houdt op een hoogwerker ook getraind moet worden”, aldus Scott Owyen, senior trainingsmanager van Terex. “In overeenstemming met onze traditie van het bieden van het hoogste niveau van ondersteuning aan onze klanten en de bedieners die onze apparatuur gebruiken, is ons doel met deze nieuwe cursus om jobsite-supervisors op de hoogte te houden van de nieuwe standaarden.”

De Genie Lift Pro Online MEWP Supervisor cursus omvat: hoogwerker-classificaties, functies en toepassingen om te helpen bij de selectie van de juiste hoogwerker voor het uit te voeren werk, de verantwoordelijkheden van alle betrokken partijen bij de werking van hoogwerkers en de regels, voorschriften en normen die van toepassing zijn op hoogwerkers, inclusief de bepalingen voor veilig gebruik zoals gedefinieerd in ANSI A92.22.

Ook beschrijft de cursus potentiële gevaren verbonden aan het gebruik van hoogwerkers en de middelen om geïdentificeerde gevaren te elimineren of te verminderen, en de vereisten voor exploitanten om de juiste gebruikershandleiding te lezen en te begrijpen voorafgaand aan het gebruik van een hoogwerker inclusief het advies dat de handleiding correct moet worden opgeslagen in het weersbestendige compartiment wanneer deze niet door de exploitant wordt gebruikt.

De cursus omvat een eindexamen en biedt de mogelijkheid een certificaat af te drukken na het succesvol afronden van de cursus. Het certificaat wordt vervolgens ondertekend door de werkgever van de supervisor als verificatie van het voltooien van de cursus.

Overig nieuws