Versalift introduceert volledig elektrische autohoogwerker

Versalift lanceert volgende maand op de Bauma de volledig elektrische 12 meter VTL 120 autohoogwerker.

Gemonteerd op een elektrische bestelwagen van het type Renault Master, biedt de autohoogwerker met een actieradius van 100 kilometer als hij volledig is belast met zijn maximale laadvermogen van 185 kg, inclusief bestuurder en passagier. De VTL 120 heeft een platformcapaciteit van 120kg. De elektrische machine is ook verkrijgbaar in de 13,5 meter VTL-135-FZ en 14 meter VDTL-140-uitvoeringen.

De hoogwerker wordt aangedreven door een lithium-ionbatterijpak met een keuze uit een 2,5kWh of een 5kWh power pack, waarbij de kleinere batterij 20 tot 30 cycli aanhoudt en de grootste 40 tot 60 cycli. Dit betekent dat de maximale werktijd van de hoogwerker 90 minuten bedraagt met het grote power pack.

Andere kenmerken zijn een infodisplay voor het power pack, met een display op het platform om te waarschuwen voor lage accuniveaus. De VTL 120 wordt gelanceerd op Bauma.

Overig nieuws