JCB bouwt nieuwe fabriek in India

(vlnr) Vipin Sondhi, Lord Anthony Bamford, Mark Turner en Subir Chowdhury van JCB

JCB investeert £ 65 miljoen in de bouw van een nieuwe fabriek in Vadodara, India, de zesde fabriek in het land.

De nieuwe locatie bevindt zich in de buurt van de havenstad Surat aan de westkust en zal onderdelen fabriceren voor wereldwijd gebruik, als onderdeel van een plan om de capaciteit te vergroten. Het bedrijf zegt dat het in staat zal zijn om 85.000 ton staal per jaar te verwerken. Naar verwachting zal de productie volgend jaar beginnen.

Voorzitter Lord Bamford zei: “Met grote investeringen in productiecapaciteit in het VK en India, zijn we zeer goed geplaatst om onze activiteiten in de toekomst uit te breiden. Dit jaar vieren we 40 jaar aanwezigheid in India en ons succes in die vier decennia is te danken aan onze voortdurende investering. Het is passend dat we het 40-jarig jubileum markeren met een investering in een fabriek die ons een enorme productiecapaciteit zal opleveren.”

JCB India managing director Vipin Sondhi voegde toe: “Gedurende 40 jaar is JCB toegewijd gebleven aan India. Het besluit om een ​​nieuwe fabriek van wereldklasse te bouwen in Vadodara, bouwt voort op de verbintenis van JCB met India. De gekozen locatie is van strategisch belang omdat deze dicht bij een grote zeehaven ligt, waardoor efficiënt transport mogelijk is.”

Overig nieuws