Nieuwe COO voor Oshkosh

JLG moedermaatschappij Oshkosh heeft John Pfeifer benoemd tot uitvoerend vice-president en chief operating officer, met ingang van 1 mei.

Pfeifer zal verantwoordelijk zijn voor het commerciële bedrijfsportfolio van Oshkosh, inclusief de hoogwerkers en commerciële activiteiten. Hij zal rapporteren aan CEO Wilson Jones. Pfeifer komt van Mercury Marine, waar hij sinds 2014 directeur is geweest. Voordien was hij vice-president global operations en vice-president van moedermaatschappij Brunswick Corporation.

In 1994 kwam Pfeifer bij de kunststoftechnologieproducent Cincinnati Milacron als general manager. Zes jaar later verhuisde hij naar engineering solutions company ITT Industries, als vice-president en vervulde ook diverse algemene managementfuncties in de divisie Electronic Components van ITT.

In 2006 werd hij benoemd tot president van de Brunswick Asia Pacific-groep, een paar jaar later werd hij vice-president van Brunswick en president van de Brunswick Marine-divisie, verantwoordelijk voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en de Stille Oceaan en Japan. Hij werd in 2012 overgeplaatst naar Mercury Marine.

Pfeifer zei: “Ik ben verheugd om deze nieuwe rol op mij te nemen om Oshkosh’s belangrijkste strategische initiatieven vooruit te helpen en de wereldwijde activiteiten van Oshkosh te ondersteunen. Ik kijk er naar uit om nauw samen te werken met Wilson en het hele team om voort te bouwen op het momentum en de positieve cultuur van Oshkosh terwijl we het bedrijf positioneren voor blijvend succes.”

Jones voegde hieraan toe: “We verwelkomen John bij het Oshkosh-team en zijn blij met een leidinggevende van zijn kaliber in deze belangrijke rol. John is een bewezen leider met een geschiedenis van voortdurende operationele en financiële prestaties. We kijken er naar uit om te profiteren van zijn expertise en ervaring.”

Overig nieuws