Dana en JLG werken samen aan elektrische as

Jim Kamsickas, CEO van Dana, spreekt op Bauma

Dana en JLG zijn een partnerschap aangegaan om een ​​geavanceerde Spicer Electrified e-Axle te ontwikkelen als onderdeel van het elektrificatie-initiatief van JLG.

De Spicer Electrified e-Axle beschikt over een geoptimaliseerde combinatie van geëlektrificeerde aandrijfcomponenten verpakt in een configuratie die vermogensverliezen tot 20 procent vermindert in vergelijking met traditionele, op diesel aangedreven componenten.

“Terwijl de markt blijft evolueren naar een mix van geëlektrificeerde apparatuur, gaat JLG door met concepten die dezelfde prestaties, manoeuvreerbaarheid, werkuren en onderhoudsgemak bieden als dieselvermogen”, zegt Guru Bandekar, global vice president, product management en ontwikkeling, JLG Industries. “Dana biedt een uitgebreid pakket aan geavanceerde aandrijf- en bewegingssystemen voor elektrificatie.”

Al meer dan 20 jaar levert Dana aandrijf- en motiontechnologieën voor bepaalde JLG-hoogwerkers en verreikers zoals assen, hydrostatische en hydrodynamische transmissies, zwenkmotoren en aandrijfassen.

“Dana heeft talloze strategische stappen ondernomen die onze elektrificatieportfolio exponentieel hebben uitgebreid”, zegt Aziz Aghili, president van Dana Off-Highway Drive en Motion Technologies. “JLG en Dana delen een passie voor innovatie en streven naar uitmuntendheid door elektrificatie.”

Het Spicer Electrified e-Axle-concept combineert een aantal Dana-producten, waaronder Spicer-ascomponenten en rij- en bewegingsintelligentie, MKB-motor- en besturingstechnologieën en gearing in een modulair pakket dat kan worden afgestemd op de voertuigafmetingen en -prestaties. Het ontwerp van het Spicer Electrified e-Axle-concept verbetert de mechanische efficiëntie van het aandrijfsysteem, waarmee compactere batterijsystemen kunnen worden gebruikt terwijl de geluids-, en trillingprestaties worden verbeterd en de werkuren en het bereik worden verlengd. Het e-Axle-concept maakt ook gebruik van Dana’s Spicer Smart Suite Intelligent Load Monitoring System (ILMS) en een Spicer intelligent stuursysteem.

Spicer Smart Suite ILMS gebruikt gepatenteerde gegevensverzamelingstechnologieën in het voertuig om incidenten te voorkomen. Het is ontworpen om de bestuurder attent te maken op mogelijke kantelsituaties, het risico op uitval van voertuigen te verminderen, de productiviteit te verbeteren en de duurzaamheid van aandrijfsystemen op de lange termijn te verbeteren.

Overig nieuws