Mateco neemt Afron over

Carlos Jordà van Mateco Spain (L) en Alberto Gutknecht Donoso van Afron bevestigen de overname

Mateco heeft de Spaanse hoogwerker- en kraanverkoop- en verhuurbedrijf Afron overgenomen met een overname van aandelen.

In de transactie heeft Mateco Spain 100 procent van de aandelen in Afron Capital, de holding van de Afron-groep, gekocht

Afron werd in 1980 opgericht door Albert Gutknecht en Petra Donoso om in eerste instantie in Spanje hoogwerkers te verkopen en vervolgens te verhuren maar in de loop der jaren heeft het zijn dekking uitgebreid naar Portugal en dochterondernemingen gevestigd in Chili en Panama.

De omzet lag vorig jaar rond de € 16 miljoen, en het bedrijf heeft een verhuurvloot van meer dan 1.000 eenheden met bijna 100 werknemers die werken vanuit acht locaties in Spanje, Chili en Panama. Afron is een distributeur voor Isoli, Platform Basket, Maeda, Ommelift en Haulotte.

Afron eigenaar en chief executive, Alberto Gutknecht Donoso, zei: “Ik ben erg blij dat ik de krachten bundel met de groep die we beschouwen als Europese marktleiders in de verhuur van hoogwerkers. Innovatie, het bieden van toegevoegde waarde, teamwerk, nabijheid van de klant en de veiligheid van onze teams, zijn sleutelfactoren in onze strategische richting en Mateco zal dit beleid voortzetten. Door onze bronnen en marktkennis te gebruiken, kunnen we ons nog meer richten op onze klanten.”

Carlos Jordà, chief executive van Mateco Spain, voegde toe: “De overname van Afron wordt een persoonlijke uitdaging om het in 1980 door A. Gutknecht en P. Donoso geïnitieerde project op te nemen en om de familiegeest, nabijheid en respect te behouden van een team dat al meer dan 250 mensen bevat.”

“Deze overname zal de activiteiten van Mateco blijven versterken en de dekking uitbreiden in zowel Spanje als Latijns-Amerika, met name in landen als Chili en Panama. In Spanje zal Mateco zijn aanwezigheid uitbreiden in strategische gebieden, zoals Andalusië en het Baskenland. Deze nieuwe acquisitie volgt het strategische plan van sterke groei van het bedrijf op het Iberisch schiereiland, met meer openingen gepland in 2019.”

Overig nieuws