Wederom sterk kwartaal voor JLG

JLG en haar moedermaatschappij Oshkosh hebben een sterke omzet in het tweede kwartaal en een aanzienlijk hogere winst gerapporteerd.

Beginnend bij de eerste zes maanden van het fiscale jaar tot eind maart, bedroegen de totale JLG-inkomsten $ 1,81 miljard, 16 procent meer dan in de eerste helft van 2018. De bedrijfswinst voor het halfjaar was 68 procent hoger op $ 186,2 miljoen, dankzij hogere inkomsten, verbeterde prijzen en lagere herstructureringskosten in vergelijking met een jaar geleden. Het orderboek eind maart bedroeg $ 1,55 miljard – bijna 13 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

In het tweede kwartaal waren de totale inkomsten 6,4 procent hoger bij $ 987,6 miljoen, met een omzet uit de hoogwerkerdivisie van $ 463,5 miljoen – een daling van vijf procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De verreiker verkoop behield weliswaar het sterke opwaartse momentum van vorig jaar en liet een stijging zien van 36 procent tot $ 319,5 miljoen, terwijl de overige opbrengsten grotendeels vlak waren op $ 204,6 miljoen. Het bedrijf zei dat alle regio’s hebben bijgedragen aan de omzetstijgingen, aangevoerd door landen in de Pacific Rim.

De bedrijfsresultaten in het tweede kwartaal bedroegen 22,7 procent hoger op $ 119,8 miljoen door de hogere omzet, hogere prijzen – gerelateerd aan hogere materiaalkosten, en verbeterde operationele efficiëntie resulterend in minder storingen. Het tweede kwartaal omvatte ook een winst van $ 7,7 miljoen met betrekking tot uitgesteld inkomen.

De omzet van Oshkosh voor het halfjaar bedroeg $ 3,79 miljard – meer dan negen procent hoger dan vorig jaar, terwijl de winst voor belasting net iets meer dan 50 procent hoger was op $ 312,9 miljoen. CEO van Oshkosh, Wilson Jones, zei: “We zijn verheugd om opnieuw een kwartaal van sterke prestaties te melden die worden benadrukt door de groei van de omzet, het bedrijfsresultaat en de winst per aandeel. We behaalden een hogere omzet in drie van onze vier segmenten, wat resulteerde in een winst per aandeel van $ 1,82, wat onze fiscale resultaten over het tweede kwartaal van 2018 overtrof. ”

“Dit kwartaal illustreert echt waarom we een unieke, mondiale industrie zijn. Onze zichtbaarheid binnen de eindmarkten in combinatie met de geïntegreerde activiteiten en toeleveringsketen hebben ons in staat gesteld een aantal uitdagingen te overwinnen en een ​​hogere geconsolideerde omzet en winst op jaarbasis te behalen. Als gevolg van onze aanhoudend sterke uitvoering en solide vooruitzichten voor onze markten, verhogen we onze verwachtingen voor de winst van het boekjaar 2019.”

Overig nieuws