Voormalig Riwal CEO Norty Turner naar United Rentals

Norty Turner zal leiding gaan geven aan een uitbreiding van de serviceactiviteiten van United Rentals als Senior Vice President, Services & Advanced Solutions, en zal rechtstreeks rapporteren aan Matt Flannery, de huidige COO die volgende week de CEO-functie bij United opneemt.

In zijn rol – een nieuwe functie bij United – is Turner verantwoordelijk voor de uitbreiding van de activiteiten op het gebied van onderhoud en beheer van klantenparken, training en zogeheten Advanced Solutions zoals autonome voertuigen en draagbare technologie.

Deze diensten vormen op dit moment een relatief klein deel van de business van United, aldus Turner: “Het is een focusgebied dat veel verder zal groeien dan waar het vandaag zit. Diensten in het algemeen vormen een groeiend onderdeel van elk succesvol bedrijf in de 21e eeuw. Hiermee kunt u een uniek aanbod doen aan klanten die echt specifiek zijn voor uw bedrijf … onze klanten vragen ons om meer diensten aan te bieden.”

In zijn nieuwe functie zal de voormalige CEO van Riwal een aantal bestaande United-diensten uitbreiden, zoals Customer Equipment Service (CES) en Customer Fleet Solutions (CFS). CES-services onderhoudt apparaten die eigendom zijn van de klant, terwijl CFS fleet management-services biedt voor apparatuur van klanten die gebruikmaken van United’s eigen technologie. CFS heeft zich eerder gericht op industriële klanten – in olie en gas, fabrieken en industriële installaties – en het is ook de bedoeling het uit te breiden naar de bouw.

Flannery geeft aan dat United een “strategische focus” heeft gelegd op het bouwen van diensten en oplossingen om zijn kernactiviteiten aan te vullen: “Norty Turner is bij uitstek geschikt voor deze belangrijke rol binnen het managementteam van United Rentals, waarbij we ten volle profiteren van zijn unieke vaardigheden en ervaring als een van de meest ervaren leidinggevenden in onze branche.”

“De hoofdtaak is dat onze klanten ons oproepen om meer diensten aan te bieden, en het maakt het hen gemakkelijker als ze één leverancier hebben”, zei Turner, die onthulde dat hij verschillende mogelijke rollen met Matt Flannery had besproken. “Ik was zeker opgewonden. Ik ben erg blij met ‘s werelds beste en grootste verhuurbedrijf. Het is een eer.”

Overig nieuws