Herc rapporteert omzetstijging

Herc Holdings heeft in het eerste kwartaal van 2019 een toename van zowel de totale verhuur als de huuropbrengsten van apparatuur gerapporteerd.

De huuropbrengsten van apparatuur stegen, ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018, met 2,3% tot US $ 377,6 miljoen en weerspiegelde een sterke jaar-op-jaar prijsstijging, gedeeltelijk gecompenseerd door strategische reducties in nieuwe huurovereenkomsten om de marge te verbeteren.

De 10,3% groei van de totale inkomsten tot $ 475,7 miljoen werd bewerkstelligd door een sterke markt voor gebruikte apparatuur, omdat het bedrijf bleef focussen op het verbeteren van de machinemix en het omlaag brengen van de leeftijd van de vloot. De gemiddelde leeftijd van de vloot daalde tot ongeveer 46 maanden vanaf eind maart 2019, vergeleken met ongeveer 49 maanden op hetzelfde tijdstip vorig jaar.

Herc rapporteerde netto-investeringen in haar vloot van $ 13 miljoen voor het eerste kwartaal van 2019, en de totale vlootkapitaaluitgaven waren $ 82,6 miljoen. De desinvestering bedroeg $ 69,6 miljoen. Hoewel het bedrijf een nettoverlies van $ 6,7 miljoen boekte, was dit een verbetering ten opzichte van het verlies van $ 10,1 miljoen in het eerste kwartaal van 2018.

De aangepaste EBITDA van het bedrijf (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) steeg met 7,2% tot $ 142,3 miljoen, vergeleken met $ 132,7 miljoen in de overeenkomstige periode van 2018. Dit werd voornamelijk toegeschreven aan verbeterde prijzen en lagere directe bedrijfskosten. Voor het 12e achtereenvolgende kwartaal verbeterde de prijszetting jaar-op-jaar – bij deze gelegenheid met 3,8%.

“Weer een sterk jaar”

“Onze strategische initiatieven hebben de winstgevendheid in het eerste kwartaal voortgezet,” zei Larry Silber, President en CEO van Herc. “We zien een verbetering van de vraag naar huurmateriaal in het tweede kwartaal, in overeenstemming met de seizoensstijging in het voorjaar. De huidige vraagniveaus in combinatie met positieve industriestatistieken en onze voortdurende uitvoering van inkomsten- en kosteninitiatieven versterken ons vertrouwen voor weer een sterk jaar. Gezien onze huidige vooruitzichten bevestigen we onze aangepaste EBITDA-richtlijnen voor het jaar.”

De gecorrigeerde EBITDA voor 2019 van Herc zal naar verwachting met 7 tot 11% groeien tussen $ 730 en $ 760 miljoen. Het bedrijf verwacht ook dat de netto-investeringsuitgaven van het wagenpark lager zijn dan in 2018.

Overig nieuws