Doornbos Equipment succesvol met Hybride Hoogwerkers

Kantoor en schoolKantoor en school

Toen Genie in 2016 hun eerste hybride machine introduceerde, de Z60FE, was directeur Frank Doornbos één van de eerste in Nederland die een order inlegde, voor 3 stuks. Doornbos gelooft in innovatie ontwikkelingen en wil daarnaast als bedrijf haar steentje bijdragen aan de reductie van de uitstoot van CO².

De klanten van Doornbos Equipment bleken na aflevering van de machines ook zeer enthousiast. Zo noemde zij als groot voordeel dat de hybride machine naast het feit dat hij weinig uitstoot, ook nog eens heel stil is. Bij gebruik in bewoond gebied hebben de omwonende dus geen geluidsoverlast.

Daarnaast hebben de 4 elektrische rijmotoren van de Z60FE zo veel trekkracht dat hij zelfs betere ruw-terrein kwaliteiten heeft dan de diesel aangedreven varianten met hydraulische rijmotoren.

Afgelopen week mocht Genie importeur HDW Nederland B.V. een vervolgorder van 5 stuks Z60FE aan Doornbos uitleveren. En ontving HDW een order voor de nieuwe Genie Hybride Hoogwerker, de 16 meter werkhoogte Z45FE, die begin volgend jaar aan de vloot van Doornbos zal worden toegevoegd.

Genie ontwikkelt momenteel meerdere hybride modellen hetgeen Doornbos Equipment op de voet zal blijven volgen.

 

Overig nieuws