Doden bij ongeluk met kraan

Vier mensen zijn gisteren dodelijk verwond toen de giek van een torenkraan op de grond viel op een werkterrein in de stad Yavne, ten zuiden van Tel Aviv in het centrum van Israël.

De kraan werd op dat moment ofwel opgericht of gedemonteerd, toen de giek en het contragewicht van de kraan braken en op de grond terecht kwamen, waarbij meteen drie Chinese mannen werden gedood die aan de kraan hadden gewerkt. Het is niet zeker of ze op dat moment op de kraan zaten of werden geraakt door vallende tegengewichtplaten.

De vierde man is waarschijnlijk een kraanmachinist en bleef in zijn harnas hangen, maar tegen de tijd dat redders hem bereikten was hij al overleden. Twee andere bouwvakkers hadden lichte verwondingen, mogelijk als gevolg van vallend puin, en werden ter plekke behandeld.

Een Israëlische politieverklaring zei: “Een gedeeltelijke instorting van de kraan vond plaats op een bouwplaats in Yavneh, talloze mensen werden geraakt toen stukken van de kraan op de grond vielen. We interviewden acht medewerkers op de bouwplaats en sommigen zullen verder worden ondervraagd.”

De politie voegde eraan toe dat het incident ook zou worden onderzocht door de gezamenlijke onderzoeksafdeling met het ministerie van Arbeid, binnen de Lahav 433 National Crime Unit.

Overig nieuws