Nagano betreedt Europese markt

Het egano, Pfeifer en Vertimac team

De Japanse fabrikant Nagano heeft zijn intrede gemaakt op de Europese markt, na zijn beslissing om rupshoogwerkers te produceren onder zijn eigen naam. Nagano heeft dit gepresenteerd tijdens Bauma. 

Eerder was het bedrijf de OEM voor Aichi’s rupsbanden die in Europa werden verkocht tot het contract in 2016 werd beëindigd, waarna het besloot om het alleen te doen. Dit terwijl, in Japan, het bedrijf zijn apparatuur altijd heeft verkocht met behulp van de merknaam Negano.

Om de uitbreiding in Europa te ondersteunen, heeft het bedrijf twee distributeurs, Pfeifer en Vertimac, aangesteld. Zoals Stephen North, Europese bedrijfsleider voor Franse en Europese markten voor Nagano, zei: “Mensen zijn erg bekend met onze machines in Europa, maar zij kennen Nagano niet. Nagano had de basis gelegd voordat het officieel de Europese markt betrad in 2018. We waren op zoek naar geschikte dealers en identificeerden de markt.”

Zowel Pfeifer als Vertimac hebben non-exclusive gebieden en willen 200 eenheden per jaar verkopen in de komende twee jaar in Europa, voordat ze uitbreiden naar nieuwe gebieden. Ook produceert Nagano andere apparatuur voor de Japanse markt, waaronder schaarhoogwerkers, maar er zijn vooralsnog geen plannen om die naar Europa te brengen.

Op de markt verkrijgbaar is een reeks machines van 9 m werkhoogte tot 20 m werkhoogte zoals de 20 AT UJ. Op dit moment zijn de machines dieselaangedreven, maar er zal een kleine elektrische versie beschikbaar worden gemaakt in 2020,  die nu nog in ontwikkeling is. Ze zullen door Nagano worden geproduceerd en geassembleerd in Japan.

De 515 AT UJ is de directe vervanging van de Aichi-machine die eerder in Europa werd verkocht, met dezelfde werkhoogte en specificaties en een reeks nieuwe functies, waaronder een hydraulische tank van 60 liter, en een sub-19kw Kubota-motor. Er is een eenvoudige slangvervanging in een uittrekcassette, wat betekent dat alle kabels en slangen in drie uur door één persoon kunnen worden vervangen, in plaats één dag door twee personen. Bovendien is er een nieuw ontworpen werkbak die binnen een half uur kan worden vervangen.

Overig nieuws