ERA voorspelt Europese bouwgroei

ERA's Michel Petitjean spreekt in Madrid

De European Rental Association (ERA) zei dat de Europese verhuursector zal profiteren van veerkrachtige bouwmarkten in 2019 en 2020, ondanks een algemene verzwakking van de economie.

ERA en zijn consultant, IHS Markit, voorspellen een Europese bouwgroei van 4,1% dit jaar, gevolgd door 4,7% in 2020.

“De bouw houdt stand, wat goed nieuws is voor de verhuurbranche”, zei Michel Petitjean, secretaris-generaal van de ERA, die de geactualiseerde prognoses presenteerde op de jaarlijkse conventie van de vereniging in Madrid op 15 mei.

Duitsland en Polen zijn de twee huurmarkten waar een ​​opwaartse verschuiving in groeivooruitzichten te zien is. Verwacht wordt dat Duitsland dit jaar en volgend jaar een gemiddelde jaarlijkse groei zal realiseren van 4,8% – vergeleken met ongeveer 3,7% in de eerdere raming van de ERA – terwijl Polen de gemiddelde jaarlijkse groei tot bijna 8% zal zien stijgen, een stijging ten opzichte van de geraamde 6,2% in de vorige schatting van vorig jaar.

De prognoses van ERA voor Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk – respectievelijk 3,5% en 2,2% – zijn niet sterk veranderd, met de voorspelling voor het VK dat er een “solide” herstel zal zijn in 2020. De huurgroeiprognose voor Italië is gedaald van bijna 4% naar minder dan 3%.

Al met al voorspellen ERA en zijn consultant, IHS Markit, in Europa een gemiddelde jaarlijkse huurgroei van 4,8% in 2019 en 2020.

Overig nieuws