Jan Westerhof 1941-2019

Afgelopen week ontvingen wij het verdrietige bericht dat Jan Westerhof, voor velen onder ons bekend als veteraan binnen onze industrie, is overleden na een periode van slechter wordende gezondheid. Jan werd 77 jaar oud.

Jan begon in de hoogwerker industrie toen hij in 1976 toetrad tot het verkoopteam van VECTUR, toen de Nederlandse vestiging van fabrikant Upright, waar hij verantwoordelijk werd voor het opzetten van de Nederlandse Vectur vestiging in Schiedam, nabij Rotterdam. Door de jaren heen won hij bij diverse gelegenheden een aantal onderscheidingen als “Verkoper van het jaar”

Halverwege 1992 participeerde hij in een management buy out van de Nederlandse Vectur/Upright vestigingen die inmiddels sinds 1990 onder de naam Instant Holland werkzaam waren. Jan Westerhof en zijn zoon Erik kochten toen de Instant Holland vestiging Schiedam/Rotterdam die destijds de grootste van de 3 was, naast de 2 andere Instant Holland vestigingen in Apeldoorn en Amsterdam. Ook de vestigingen Apeldoorn en Amsterdam werden destijds gerund door een vader/zoon team; de drie vestigingen werden individueel gemanaged door de vaders en zoons Westerhof, Koldenhof en May. Een aantal jaren later werd de Schiedam/Rotterdam vestiging van Instant Holland verkocht aan Peinemann Hoogwerksystemen bv te Hoogvliet.

Na de overname van Instant Holland Rotterdam door Peinemann, richtte Jan’s zoon Erik in 1998 zijn eigen bedrijf op onder de naam Xtra Materieel, aanvankelijk als algemeen verhuurbedrijf van bouwmaterieel, waarbij in de afgelopen jaren in sterk toenemende mate in hoogwerkmaterieel werd, en wordt, geïnvesteerd.

De begrafenis van Jan vindt op zaterdag 25 mei in besloten familiekring plaats.

Overig nieuws