De Jong’s viert 100-jarig bestaan

De Nederlandse takel- en liftfabrikant De Jong’s Liften viert deze week zijn 100e verjaardag.

Het familiebedrijf werd in 1919 in Leiden opgericht om lieren en kranen te bouwen. Na een korte periode in Leiden verhuisde het bedrijf naar een fabriek in Hazerwoude, waar het ook begon met het bouwen van betonmolens en walsmolens, later gevolgd door zijn eerste bouwliften en vervolgens industriƫle liften. Dit werd gevolgd door trailers en zelfs rivierboten.

In 1956 opende het bedrijf een tweede locatie in Vianen – ten zuiden van Utrecht – en begon zich meer en meer te richten op de ontwikkeling en productie van zijn bouwliften. Hoewel De Jong een belangrijke producent van betonmixers was geworden, besloot het bedrijf naarmate het millennium naderde zich te concentreren op zijn hijswerktuigen. In 2000 verhuisde het naar een geheel nieuwe locatie op de huidige basis in Leerdam, waardoor de faciliteit in 2008 aanzienlijk werd uitgebreid.

In 2018 bouwde De Jong een geheel nieuwe verkoop- en productiefaciliteit in de Tsjechische Republiek, waar nu de meeste onderdelen en componenten voor de takels en liften worden gebouwd.

Directeur Arno Vreugdenhil zei: “We zijn er trots op dat ons bedrijf al 100 jaar actief is. Ons succes is deels te danken aan de inspanningen van onze medewerkers en dealers. We hebben dit jaar dan ook een speciale verrassing in petto om hen te bedanken.”

Overig nieuws