Deutz breidt uit in China

Kantoor en schoolKantoor en school

Deutz neemt Sany’s motorfabriek over, met de oprichting van een joint venture waarin het een belang van 51 procent zal hebben. Het heeft ook twee andere strategische allianties in China afgesproken.

Deutz zal in de joint venture investeren wat wordt omschreven als “een dubbelcijferig miljoen euro bedrag”, terwijl Sany zijn activiteiten op het gebied van motorproductie zal inzetten. De deal zal naar verwachting tegen het einde van het jaar afgerond zijn. Sany verwacht tegen 2022 ongeveer 75.000 nieuwe motoren per jaar te gebruiken, waarbij alle motoren voldoen aan de China IV-emissienormen voor off-roadtoepassingen en China 6-normen voor toepassingen op de weg.

Naast deze deal heeft Deutz een strategische alliantie gevormd met zijn Chinese licentiehouder Beinei om in 2022 ongeveer 20.000 nieuwe motoren voor de Aziatische markt te produceren, onder supervisie van een managementteam van Deutz, in een nieuwe fabriek in Tianjin. De aanloop zal volgend jaar beginnen, beginnend bij ongeveer 2.000 tot 3.000 motoren.

Deutz is ook een nieuwe samenwerking met het Chinese verkoop- en verhuurbedrijf Far East Horizon aangegaan om zijn lokale serviceactiviteiten uit te breiden met 80 vestigingen.

“Nieuwe China-strategie”

Deutz-topman Frank Hiller zei: “De joint venture-overeenkomst markeert een belangrijke mijlpaal in de implementatie van onze nieuwe China-strategie. Dankzij de allianties met onze lokale partners kunnen we onze lokale aanwezigheid voor motoren aanzienlijk vergroten en hebben we nu toegang tot een aantrekkelijk productienetwerk waarmee we efficiënt kunnen voldoen aan de vraag van klanten in de regio. We kunnen ook gebruikmaken van een uitgebreid servicenetwerk dat we systematisch verbeteren met digitale oplossingen. In een eerste fase willen we in 2022 een omzet realiseren van ongeveer € 500 miljoen.”

Overig nieuws