Hoogwerkerverkoop China binnen vijf jaar gelijk aan Amerika

William Gu, General Manager (APAC), JLG Industries
Kantoor en schoolKantoor en school

De jaarlijkse verkoop van hoogwerkers in China zal binnen vijf jaar gelijk zijn aan die in Noord-Amerika als de huidige groeicijfers worden gehandhaafd, zei William Gu, algemeen directeur van JLG’s activiteiten in Azië.

Gu zei dat de omzetgroei in China de afgelopen twee jaar de 50% had overschreden en op schema ligt om hetzelfde te doen in 2019.

“Het wordt aangedreven door de goedkeuring van hoogwerkers door zowel de overheid als privé-aannemers. Het is omdat hoogwerkers nu een bewezen concept zijn, het zijn kostenbesparende maatregelen,  effectief en veiliger – nu zijn ze zeer gewild”, aldus Gu.

De groei – wat betekent dat de totale verhuurvloot van China nu wordt geschat op tussen 60.000 en 100.000 eenheden – creëert productie-uitdagingen voor OEM’s. JLG heeft zijn vestiging in Tianjin in China in de afgelopen 18 maanden twee keer uitgebreid en Gu zei dat het bedrijf nu een verdere investering in productie in het land overweegt.

Gu zal een presentatie geven op de International Rental Conference (IRC) in Shanghai op 22 oktober. Hij zal kijken naar de verschillende financieringsopties voor verhuurbedrijven, in de context van een snelgroeiende markt waar duurzaamheid een belangrijke overweging wordt.

De toevoeging van productiecapaciteit zal slechts één aspect zijn van de strategie van JLG in China. Ook de lokale productie van zijn grote Ultrabooms wordt door JLG in overweging genomen. Het issue rondom de Amerikaanse en Chinese heffingen hebben echter geleid tot aanzienlijke tarieven voor de machines die China binnenkomen.

Gu zei dat de heffingen het complex maken voor iedere fabrikant die zaken doet in China. De heffingen hebben invloed op machines die naar de VS worden geëxporteerd en voegen ook kosten toe voor Chinese productie.

Hij voegde eraan toe dat de mogelijkheid om in een andere Aziatische markt te produceren, zoals Vietnam, door veel bedrijven werd overwogen, maar hij benadrukte dat dit niet eenvoudig was, omdat het onmogelijk is om snel de uitgebreide productieketens in China te repliceren.

Overig nieuws