Twee glazenwassers dodelijk verwond

Kantoor en schoolKantoor en school

Twee mannen die ramen op een hooggelegen hotel schoonmaakten, zijn dodelijk verwond geraakt nadat de autohoogwerker die ze gebruikten is omgevallen. Het voorval vond vorige maand plaats in Istanbul, Turkije. 

Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft voorgevallen, maar er is gemeld dat dit ongeluk zich op 26 mei heeft voorgedaan. Het lijkt erop dat de twee mannen een 70 meter hoog Wumag WT700 met vier assen uit de Kardeşler Vinç-vloot gebruikten om ramen van Hotel Grand Rimedya schoon te maken toen de machine omviel waardoor de werkbak meer dan 30 meter naar beneden stortte.

Beide mannen, Soner Oğuz (42) en Adil Demir (52) droegen harnassen, hetzij met lange lanyards, maar de hoogwerker boorde zich met volle kracht de grond in waardoor de mannen naar de grond werden gekatapulteerd. Beiden werden ter plekke dood verklaard.

Wat de oorzaak was van het omvallen van de hoogwerker is moeilijk te zeggen aangezien er stempels zijn gebruikt en ook op de grond geen aanwijzingen zijn gevonden. Hopelijk volgt er snel meer informatie over de toedracht van dit ongeluk.

Overig nieuws