Tweede Versalift bestelbus autohoogwerker voor Doornbos

Doornbos Equipment speelt in op de trend “van bezit naar gebruik”. 

Twee decennia geleden had elke gemeente nog veel eigen mensen in dienst en machines in bezit om de meeste taken binnen de gemeente grenzen zelf aan te kunnen. Maar door de jaren heen begonnen de gemeentes steeds meer taken te outsourcen. Deels om lagere operationele- en arbeidskosten te realiseren, maar ook om zich te kunnen concentreren op “core business” processen terwijl alledaagse en tijdrovende taken door externe partijen worden verzorgd.

Het laatste jaar zien we een tweede transitie op gang komen. De hierboven genoemde “externe partij” wil niet altijd in kapitaal intensief materieel investeren indien de gewonnen tender werk garandeert voor slechts 1 jaar of 2 jaar. De bedrijven huren het materieel liever op lange of korte termijn bij gespecialiseerde hoogwerker verhuurbedrijven voor een vast makkelijk te budgetteren “all in“ bedrag per maand.

Doornbos Equipment B.V. speelt in op deze trend en heeft inmiddels een tweede Versalift autohoogwerker op een 3,5T Mercedes-Benz Sprinter aan haar vloot toegevoegd.

De door HDW Nederland B.V. geleverde Versalift VTL-140-F heeft een werkhoogte van 13,9meter, een zijdelingsbereik van 8,5meter, een platform capaciteit van 230kg en een laadvermogen van 200kg.

Overig nieuws