Officieel persbericht vertrek Tim Whiteman

Kantoor en schoolKantoor en school

Zoals in onze eerste berichtgeving gezegd treft u onderstaand de officiële lezing van het IPAF persbericht omtrent het directe vertrek van Tim Whiteman.

IPAF CEO Tim Whiteman is met onmiddellijke ingang teruggetreden en heeft de International Powered Access Federation verlaten.

De verklaring van IPAF volgt op een hedenmorgen, door IPAF President Brad Boehler, gecirculeerde brief aan de IPAF staf. Voormalig IPAF President Andy Studdert, tevens de voormalige CEO van NES Rentals in the US, zal op interim basis de taken als CEO waarnemen tot in de vacature is voorzien.

Tim Whiteman werd in 2003 door IPAF aangesteld als Managing Director en opvolger van Paul Adorian, die de Federatie sinds haar oprichting in 1983 als MD leidde. Sindsdien heeft IPAF een sterke internationale groei doorgemaakt van 400 leden, overwegend in UK, in 2003 tot nu bijna 1.400 leden in 68 verschillende landen. De doelstelling die de Board of Directors destijds bij de aanstelling van Whiteman had is daarmee zeker gerealiseerd. Op dit moment wordt 45 % van de totale IPAF omzet gegeneerd door landen buiten de UK, terwijl de groei binnen de UK sinds 2003 ook gestaag door is gegaan.

In een verklaring zei Whiteman: “Het is een voorrecht geweest om samen te mogen werken met de toegewijde IPAF leden en het wereldwijde IPAF team. De toewijding van IPAF om het veilig en effectief werken met hoogwerkers te intensiveren motiveert vele mensen en IPAF deelt hun kennis en ervaring in het belang van de veiligheid voor mensen. Echter, na 15 jaar, zie ik uit naar een nieuwe kans en ik dank de Board of Directors voor hun steun om dit mogelijk te maken.”

Overig nieuws