United Rentals stelt vooruitzichten bij

United Rentals Logo

United Rentals heeft de vooruitzichten voor het volledige jaar en de kapitaaluitgaven lichtjes bijgesteld als gevolg van de langzamer dan verwachte integratie van BlueLine en uitzonderlijk slecht weer in verschillende regio’s tijdens het tweede kwartaal.

Niettemin rapporteerde het bedrijf een omzetstijging van 21,2% tot US $ 2,29 miljard voor het kwartaal eindigend op 30 juni, met een nettowinst van $ 270 miljoen. De EBITDA-winst steeg met 18,3% tot $ 1,07 miljard voor de periode.

De nieuwe vooruitzichten voor het jaar hebben een omzet in het bereik van $ 9,15 – $ 9,45 miljard vergeleken met $ 9,15 – $ 9,55 miljard eerder, terwijl de vooruitzichten voor de brutohuur CapEx zakken naar $ 2,05 – $ 2,15 miljard van $ 2,15 – $ 2,3 miljard.

De specialistische verhuuractiviteiten van United – Trench, Power en Fluid Solutions – bleven aanzienlijk groeien, met 44,8% jaar-op-jaargroei tot $ 433 miljard, inclusief een organische stijging van 12,6%.

Matthew Flannery, CEO van United Rentals, zei: “We waren tevreden met onze solide omzetgroei voor zowel onze algemene huur- en speciaalsegmenten als onze gecorrigeerde EBITDA voor het tweede kwartaal. Belangrijk is dat de marktvooruitzichten voor de tweede helft van 2019 nog steeds positief zijn op basis van feedback van onze klanten en uit het veld. De meervoudige integraties die aan de gang zijn, zullen in het tweede deel van het jaar nog steeds aan kracht winnen. We hebben vertrouwen in de gezondheid van de cyclus en zijn goed gepositioneerd om onze klanten te dienen met de het sterkste serviceaanbod in onze geschiedenis.”

Overig nieuws