Mammoet bevestigt overname ALE

Mammoet heeft bevestigd dat de besprekingen met ALE hebben geresulteerd in een overeenkomst om ALE over te nemen.

De overname volgt op de aankondiging eerder deze maand dat de twee bedrijven zich in een vergevorderd stadium van acquisitie-gesprekken bevonden (lees hier). De vandaag aangekondigde deal is nog steeds afhankelijk van de goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten en kan enige tijd duren, tot dat moment zullen de twee bedrijven onafhankelijk blijven handelen als concurrenten.

Mammoet-topman Paul van Gelder zei: “We zijn erg blij met deze overeenkomst. Mammoet en ALE vullen elkaar aan in geografische aanwezigheid op alle continenten. Samen hebben we een evenwichtig portfolio van activiteiten wereldwijd. Dit stelt ons in staat ons serviceaanbod te verbeteren en synergieën te creëren, omdat we apparatuur en personeel snel overal kunnen mobiliseren. Last but not least hebben Mammoet en ALE beide een sterke nalatenschap in innovaties die, eenmaal gecombineerd, ons in staat zullen stellen om te groeien als een technologisch toonaangevende speler.”

Mark Harries, groepsdirecteur van ALE voegde eraan toe: “Mammoet en ALE delen een sterke ambitie om toonaangevend te zijn in de sector voor zwaar hijswerk en transport. Beide bedrijven hebben een sterke staat van dienst en staan ​​bekend om hun vakmanschap, innovaties en machinepark. In de afgelopen decennia hebben we allebei het beroep van zwaar tillen en transport vormgegeven. Het vooruitzicht dat de twee bedrijven hun krachten bundelen, is heel opwindend.”

Overig nieuws