Trage eerste helft 2019 voor Genie

Logo Genie Terex

Genie – Terex AWP – rapporteerde een statische omzetgroei in het eerste halfjaar, samen met lagere marges.

De verkoop van Genie-producten beslaat nu meer dan de helft van de omzet van de Terex-groep, met $ 1,6 miljard, iets hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, tegengehouden door de zwakke euro die zich vertaalde in minder dollars en een tragere algehele groei dan verwacht. De achterstand eind juni bleef op het niveau van vorig jaar van $ 746 miljoen, terwijl de operationele winst met 20 procent daalde naar $ 145,9 miljoen, door de wisselkoersproblemen en een zwakkere productmix in termen van margeniveaus. De omzet in het tweede kwartaal steeg met twee procent tot $ 870,4 miljoen, terwijl de bedrijfswinst onder druk bleef met 22,5 procent tot $ 86,3 miljoen.

Genie-president Matt Fearon zei: “De algemene wereldmarkt voor hoogwerkers blijft gezond en de Noord-Amerikaanse utiliteitsmarkt blijft sterk. We verwachten dat de tweede helft van 2019 vergelijkbaar is met de tweede helft van 2018 vanuit het perspectief van de totale omzet en operationele marge. We blijven een sterke groei in China zien door een verhoogde acceptatie van onze geavanceerde producten. We zijn enthousiast over onze groeivooruitzichten op lange termijn in de regio Azië-Pacific. De recente lancering van de telematica-oplossing van Genie Lift Connect verloopt goed – klanten beginnen te zien hoe de bruikbare informatie die het Genie Lift Connect-programma biedt, hen kan helpen hun huurrendement op geïnvesteerd kapitaal te verhogen. ”

Terex als geheel rapporteerde in het eerste halfjaar een omzet van $ 2,44 miljard, terwijl de winst voor belastingen iets meer dan 10 procent daalde naar $ 177,5, deels door de problemen waarmee Genie te maken had, samen met hogere rentekosten.

Overig nieuws