Wederom een sterk kwartaal voor JLG

Kantoor en schoolKantoor en school

JLG heeft opnieuw een positief kwartaal gemeld, gestimuleerd door de sterke verkoop van verreikers.

De totale inkomsten voor de eerste negen maanden van het fiscale jaar tot eind juni waren 13 procent hoger op $ 3,06 miljard. Bestaande uit een groei van één procent in de verkoop van nieuwe hoogwerkers tot $ 1,46 miljard, een sprong van 42,5 procent in de verkoop van verreikers naar $ 947,9 miljoen en een stijging van 10 procent in andere inkomsten – inclusief onderdelen en gebruikte apparatuur – tot $ 649,9 miljoen. Het bedrijfsresultaat over de periode verbeterde met meer dan 45 procent tot $ 376,1 miljoen. De backlog/orderportefeuille was eind juni 30 procent lager dan op dit moment vorig jaar op $ 854,8 miljoen.

Totale opbrengsten acht procent hoger

Overgaand naar de resultaten van het derde kwartaal, waren de totale opbrengsten acht procent hoger op $ 1,25 miljard, bestaande uit verkopen van hoogwerkers met een totaal van $ 664,2 miljoen – twee procent hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, een omzet van verreikers van 358,9 miljoen – een stijging van 19 procent en andere opbrengsten van $ 226 miljoen – een toename van acht procent. Alle regio’s lieten groei zien, behalve Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het bedrijfsresultaat was 27 procent hoger op $ 189,9 miljoen, dankzij de hogere volumes, verbeteringen in de productie-efficiëntie en het ontbreken van herstructureringskosten.

Moederbedrijf Oshkosh rapporteerde een omzetstijging van negen procent voor de negen maanden tot $ 6,19 miljard, met een winst voor belastingen van $ 588,8 miljoen een stijging van 45,5 procent.

Chief executive Wilson Jones zei: “Onze sterke fiscale prestaties in het derde kwartaal waren het gevolg van een hogere omzet in elk van onze bedrijfssegmenten en een dubbelcijferige groei van het bedrijfsresultaat in onze hoogwerkerapparatuur en brand- en noodsegmenten. Ik ben trots op het harde werk en de inspanningen van onze teamleden die blijven presteren door onze bedrijfsstrategie en -initiatieven uit te voeren.”

Overig nieuws