Solide eerste helft voor Herc

Het Amerikaanse verhuurbedrijf Herc (voorheen Hertz Equipment) heeft de resultaten over het eerste halfjaar gerapporteerd.

De totale omzet voor de eerste zes maanden van het jaar was $ 950,8 miljoen, een stijging van 3,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, met stijgingen in alle sectoren met uitzondering van de omzet uit services. De winst vóór belastingen bedroeg $ 5,2 miljoen, vergeleken met een verlies van $ 14,7 miljoen vorig jaar.

De omzet in het tweede kwartaal daalde met 2,1 procent tot $ 475,1 miljoen, als gevolg van lagere verkopen van gebruikte apparatuur, terwijl de huurinkomsten met 3,8 procent verbeterden tot $ 407,6 miljoen. De winst voor belastingen steeg van $ 500.000 naar € 15 miljoen, met tarieven op 4,6 procent hoger. Investeringen in de vloot waren op dit moment $ 257,1 miljoen – bijna 17 procent lager dan vorig jaar. De verkoop van gebruikte apparatuur uit de vloot daalde met ongeveer vijf procent tot $ 123,7 miljoen. De gemiddelde leeftijd van de vloot daalde van 46 naar 44 maanden. Tot slot heeft het bedrijf in het tweede kwartaal 7,8 miljoen herstructureringskosten in rekening gebracht om de kosten te dekken die verband hielden met het sluiten van onderpresterende vestigingen.

Omzetgroei van apparatuur en sterke winstgevendheid

CEO Larry Silber zei: “Onze sterke resultaten over het tweede kwartaal weerspiegelen de brede focus van het bedrijf op de kwaliteit van de inkomsten. We verbeterden de prijzen met 4,6 procent ten opzichte van vorig jaar en verhoogden het dollargebruik met 260 basispunten tot 38 procent in het kwartaal. Onze initiatieven voor margeverbetering verminderden de kosten en droegen bij aan de toename van de aangepaste EBITDA-marge van 550 basispunten tot 36,8 procent. Lagere netto vlootinvesteringen en hogere prijzen verbeterden het dollargebruik. Deze initiatieven hebben de omzetgroei van apparatuur en sterke winstgevendheid verbeterd, ondanks recordniveaus regen in bepaalde regio’s van de VS.”

“Klantenfeedback en project backlogs ondersteunen onze verwachting voor een solide vraag naar apparatuurverhuur voor de rest van het jaar. Omdat we onze inkomsten- en kosteninitiatieven met succes blijven implementeren, verwachten we een sterke winstgroei te blijven genereren voor het volledige jaar 2019. We hebben de onderkant van onze aangepaste EBITDA-richtlijnen verhoogd om onze vooruitzichten voor de aanhoudende vraag naar apparatuurverhuur voor het hele jaar weer te geven. Onze verwachting voor verbeterde operationele resultaten en lagere netto-investeringen in de vloot in 2019 zal naar verwachting een sterke positieve vrije kasstroom genereren en onze netto resultaten voor het volledige jaar verbeteren.”

Overig nieuws