United Rentals levert hoogwerkers voor muurschilderingen

United Rentals heeft onlangs hoogwerkers geleverd voor kunstenaars om 12 grootschalige muurschilderingen te maken tijdens het Beyond Walls-festival in Lynn, MA.

Het twee weken durende festival, dat begin augustus eindigde, trok lokale en internationaal gerenommeerde kunstenaars aan om muurschilderingen en mixed media-werken van straatkunst te produceren die overal in Lynn worden getoond. De kunstenaars gebruikten hoogwerkers van United Rentals om kunstwerken te produceren in een drukke stadsomgeving.

“Het festival laat zien hoe Beyond Walls openbare kunst blijft presenteren in stedelijke ruimtes die vaak over het hoofd worden gezien,” zei Al Wilson, oprichter en CEO van Beyond Walls. “Deze kleurrijke muurschilderingen zijn toegankelijk, inclusief en relevant. Mensen kunnen naar de kunst kijken en zichzelf zien – en zich verbonden voelen met de gemeenschap.”

In drie jaar tijd heeft het festival 58 grootschalige kunstwerken geproduceerd op gebouwen in heel Lynn met elk jaar apparatuur van United

Rentals. Het festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers en genereert duurzame, verhoogde omzet voor lokale handelaars. Beyond Walls houdt zich ook bezig met de jeugd van de stad en verruimt de horizon van studenten door kunstenaars en kunst naar Lynn’s scholen te brengen.

“Beyond Walls leidt een transformatie in Lynn, waardoor het verhaal van de stad verandert in een plek 

waar kunst een katalysator is voor economische en lifestyle-levendigheid”, zei Craig Schmidt, regionaal vice-president bij United Rentals. “Als een bedrijf met lokale medewerkers die diep geworteld zijn in onze gemeenschappen, zijn we trots op onze relatie met Beyond Walls in hun inspanningen om de stad nieuw leven in te blazen.”

De United Academy van United Rentals heeft voorafgaand aan hun werk apparatuur- en veiligheidstrainingen gegeven aan de kunstenaars. De instructie omvatte het opleiden van de kunstenaars in veilige bedieningsprocedures, samen met apparatuurbeperkingen, gevaren en controles.

“Veiligheid was van het grootste belang. Sommige kunstenaars waren niet eerder gecertificeerd om hoogwerkers te gebruiken. Training bood niet alleen praktische oefening en vaardigheidstesten voor het festival, maar ook de certificering stelt deze artiesten in staat om in de toekomst aanvullende, grotere projecten na te streven, ”zei Wilson.

Overig nieuws