AFI neemt Facelift over

ComputerComputer

AFI-Uplift, een van de toonaangevende verhuurbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten, heeft de overname aangekondigd van hoogwerkerspecialist Facelift. De groep heeft ook de samenwerking met financieringsmaatschappij Rutland Partners beëindigd en nieuwe langetermijnfinanciering verkregen van Pricoa Private Capital.

Facelift is een gerenommeerd bedrijf voor verhuur van hoogwerkers met een sterke geschiedenis in de markt voor op vrachtwagens gemonteerde platforms. Facelift is in 1986 opgericht door Gordon Leicester in Hickstead, Verenigd Koninkrijk en heeft een substantiële marktpositie opgebouwd in zijn verhuuractiviteiten en aanvullende trainingsactiviteiten. Facelift rapporteerde een omzet van £ 12 miljoen ($ 14,5 miljoen) voor 2018 en heeft een totale verhuurvloot van meer dan 700 machines.

AFI is van plan om het Facelift-merk te behouden en te ontwikkelen, met Paul Standing, de directeur van Facelift, die na de overname toetreedt tot het AFI-bestuur. Leicester, die de meerderheidsaandeelhouder van Facelift was, zal het bedrijf verlaten. Hij zei dat hij verheugd was de verkoop aan AFI te hebben voltooid; “De Facelift-business is in meer dan 30 jaar opgebouwd en deze deal zal AFI de business blijven ondersteunen in de volgende fase van zijn ontwikkeling.”

De overname brengt AFI’s Britse verhuurvloot naar 7.500 machines.

David McNicholas, CEO van AFI-Uplift: “We zijn erg blij dat we de Facelift-business en een sterk team van ervaren mensen aan de groep kunnen toevoegen. Het is een aanvulling op onze bestaande activiteiten, waardoor we onze positie op de hoogwerkermarkt kunnen consolideren en versterken.

Overig nieuws