Recordverkoop voor JCB

ValentijnValentijn

JCB heeft recordinkomsten voor 2018 gerapporteerd, samen met een sterke stijging van de winstgevendheid.

De totale omzet voor 2018 steeg met 22 procent tot £ 4,1 miljard, terwijl de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie met 31 procent steeg tot £ 447 miljoen. De volledige rekeningen van het bedrijf waren niet besproken tijdens de aankondiging en moeten nog worden geboekt, maar op basis van een vergelijkbare verhouding met vorig jaar zou de EBITDA van £ 447 miljoen zich vertalen in een winst vóór belastingen van £ 270 miljoen.

40-jarig jubileum India

India bleef de grootste markt van JCB in het 40-jarig jubileum van de oprichting van JCB India, waarbij het bedrijf zwaar investeerde om zijn leiderschap te behouden en £ 65 miljoen besteedde aan een nieuwe faciliteit in Gujarat, die naar verwachting in 2020 zal worden geopend.

Chief executive Graeme Macdonald zei: “2018 was een zeer sterk jaar voor JCB, waarin de wereldwijde markt voor bouwmachines steeg met 18 procent tot een recordhoogte van een miljoen machines. JCB overtrof deze groei door vorig jaar zijn omzet met 22 procent te verhogen, wat een zeer belangrijke prestatie was. Deze groei is nu echter tot stilstand gekomen, met veel markten die dit jaar verzachten, met name het Midden-Oosten, Turkije, Latijns-Amerika en India. We blijven strategische investeringen doen in de ontwikkeling van nieuwe producten en nieuwe productiecapaciteit om ervoor te zorgen dat JCB klaar is om te profiteren van toekomstige groeimogelijkheden op lange termijn.”

Overig nieuws