Microcranes introduceert draadloze afstandsbediening

De M1 minikraan
ValentijnValentijn

De Amerikaanse fabrikant Microcranes heeft een draadloze afstandsbediening toegevoegd voor zijn 900 kg, met zeven meter hefhoogte M1 Global Model lichtgewicht mini pick & carry kraan.

De Rigmaster-afstandsbediening is afkomstig van het Amerikaanse Winches en bestuurt de M1 op een afstand van maximaal 15 meter via een FM-signaal op 915 MHz. De controller is volledig waterdicht, terwijl de zender en ontvanger ook IP67-klasse hebben voor bescherming tegen stof en vocht.

De nieuwe afstandsbediening

Het bedrijf zegt dat steeds meer bewijzen aantonen dat het gebruik van afstandsbedieningen om een ​​veilige afstand tot de machine te behouden, ernstige ongevallen vermindert, terwijl de efficiëntie wordt vergroot doordat de bestuurder een beter zicht op de lading heeft, waardoor meer liften binnen een bepaalde ruimte kunnen worden uitgevoerd.

De M1-modelkraan past door deuropeningen en is modulair waardoor hij in standaard liften naar hogere verdiepingen kan rijden. Het wordt meestal gebruikt voor beglazing, dakbedekking, HVAC en industrieel onderhoud. De machine is gemaakt in de VS en is CE- en ISO-gecertificeerd en voldoet tevens aan OSHA, ASME, PALD, ANZI en CSA.

Overig nieuws