Mega vlootuitbreiding voor Special Equipment

ValentijnValentijn

Special Equipment – de in Nederland gevestigde gespecialiseerde groothandelsverhuurafdeling van Mateco – heeft een investering van € 9,8 miljoen aangekondigd in nieuwe apparatuur voor zijn vloot.

De nieuwe orders omvatten meer dan 70 grote machines, waaronder hoogwerkers van 40 tot 56 meter, verreikers met hoge capaciteit, schaarhoogwerkers boven 20 meter en spinkranen, allemaal voor levering in 2019 en 2020. De nieuwe machines worden toegevoegd aan de vloot om gelijke tred te houden met de groeiende vraag. De vloot nadert inmiddels 250 eenheden, allemaal grotere of gespecialiseerde nichemachines.

Het bedrijf draagt ​​ook bij aan zijn logistiek, serviceondersteuning en verkoop in verschillende Europese landen. Het oorspronkelijke doel van het bedrijf was het ondersteunen van de activiteiten van Mateco in 15 Europese landen, samen met zijn vestigingen in Maleisië, Mexico, Panama en Chili. Een toenemend percentage van de Specialist-activiteiten is nu echter afkomstig van onafhankelijke verhuurbedrijven.

Guillaume Getas, hoofd van Special Equipment, zei: “We richten ons op apparatuur die niet gemakkelijk op de markt verkrijgbaar is, hetzij vanwege de lage lokale vraag of hoge acquisitiekosten en trage rendementen. Via een uitgebreid netwerk van verhuurpartners, externe reparatiewerkplaatsen en transportbedrijven in meerdere landen; ons bedrijfsmodel is financieel gezond en onze activiteit duurzaam.”

Overig nieuws