Mateco breidt uit in Panama

ValentijnValentijn

Internationale verhuurgroep Mateco heeft Panamees verhuurbedrijf Pan Rental van eigenaren Meifus Holding en Latam Rental overgenomen in een aankoop van alle aandelen.

Panrental heeft een omzet van ongeveer $ 5 miljoen met een vloot van ongeveer 300 eenheden, vooral hoogwerkers, waaronder Genie, Haulotte, Teupen en Manitou machines, evenals draagbare generatoreenheden. Het heeft 20 werknemers in zijn basis in Panama City en een satellietoperatie in Chiriqui, vlakbij David dicht bij de grens met Costa Rica.

De Meifus-groep is ook eigenaar van Elevaciones Rama en is een partner van Latam Rental, beide gevestigd in Noord-Spanje, en exploiteert verhuurbedrijven in Angola, Bolivia, Brazilië, Costa Rica en de Dominicaanse Republiek. Mateco is uiteindelijk eigendom van TVH, dat ook het Nederlandse verkoopbedrijf HDW bezit, dat sinds eind 2014 een van de belangrijkste hoogwerkerleveranciers is voor sommige bedrijven van de Meifus-groep.

Vlnr Pascal Vanhalst van TVH, Laurent Planche van Mateco Panama, Isaac Alvarez van Meifus, Javier Rodriguez en Juan Carlos Peláez van Latam

Mateco heeft een wereldwijde vloot van 30.000 machines met meer dan 2.800 werknemers op meer dan 100 locaties in 15 landen in Europa, Mexico, Panama en Chili.

Meifus-topman Isaac Álvarez en Latam-topman Juan Carlos Peláez zeiden: “Na jarenlang hard werken om het verhuurbedrijf in Panama te laten groeien, zijn we erg trots op het geleverde werk en kunnen we het doorgeven aan een bedrijf met de visie van de toekomst zoals Mateco. Onze medewerkers en klanten zijn er trots op deel uit te maken van een grotere, meer internationale groep.”

Mateco Panama’s operationeel directeur Laurent Planche voegde eraan toe: “Het zal ons een genoegen zijn om de Pan Rental-activiteiten toe te voegen aan de activiteiten die we al in het land hebben. We kijken ernaar uit de Pan Rental-mensen te verwelkomen in het Panama Mateco-team.”

Overig nieuws