TVH toont nieuwe JLG machines bij MATEXPO

ValentijnValentijn

JLG Industries heeft aangekondigd dat tijdens Matexpo, gehouden van 11 september tot 15 september in Kortrijk, België, distributeur TVH Equipment veel nieuwe producten zal tentoonstellen die JLG vorig jaar op Bauma heeft onthuld.

Full-Electric

De nieuwe groep volledig elektrische middelgrote telescoophoogwerkers wordt vertegenwoordigd door een EC450AJ. De middelgrote telescoophoogwerkers bieden werkhoogtes van 12 tot 18 meter en een platformcapaciteit van 250 kg. De reeks is standaard uitgerust met lithiumbatterijen en tweewielaandrijving.

De elektrische EC340AJ, EC450AJ en EC520AJ bieden vergelijkbare hefsnelheden en platformcapaciteiten als hun conventionele diesel-tegenhangers. Uitgerust met tweewielaandrijving, biedt het bereik goede terreincapaciteit op semi-ruw terrein. Onderhouds- en onderdelenvereisten zijn beperkt, wat een voordeel is van elektrische aandrijving ten opzichte van conventionele diesel, d.w.z. dat geen motorolie of brandstoffilter vervangen of motoronderhoud nodig is, simpelweg omdat er geen zijn.

“Hoewel deze machines even goed presteren als conventionele hoogwerkers, produceren ze nauwelijks geluid of emissies”, zegt Jan-Willem van Wier, Senior Product Marketing Manager van JLG voor de EMEAIR-regio. “De markt wil meer elektrische oplossingen; die kan werken in stedelijke gebieden. Met de beschikbaarheid van deze elektrische middelgrote bouwhoogten kan de vloot van onze klanten worden geoptimaliseerd en toekomstbestendig worden gemaakt.”

Hi-Capacity

Bovendien zal een geheel nieuwe JLG 460SJ met Hi-Capacity te zien zijn die de twee modellen uit de populaire 400-serie van JLG vertegenwoordigt. De 460SJ HC3 biedt een werkhoogte van 14 m en een maximale platformcapaciteit van 454 kg. Afhankelijk van de platformbelasting heeft de 460SJ een maximale reikwijdte van 12,35 m. De 400S HC3 en de 460SJ HC3 zijn beschikbaar voor levering vanaf de herfst van 2019, gevolgd door de 600-serie helemaal aan het einde van 2019.

“De toenemende vraag naar meer hefvermogen op het platform van hoogwerkers zal volledig worden gedekt door JLG’s HC3-oplossing”, zegt Jean-Pierre de Nil, Director Sales bij TVH Equipment.
We zijn erg enthousiast om dit product op onze stand te hebben. Omdat de 460SJ niet alleen twee werknemers met zwaarder gereedschap of materiaal toestaat, maar ook drie mensen nu in alle veiligheid een breder scala aan taken op hoogte laat uitvoeren.”

Met JLG’s assortiment van hoge capaciteitsuitbreidingen kunnen bedieners genieten van toonaangevende reikwijdte en capaciteit van de werkbak, waardoor ze langer aan het werk kunnen blijven, efficiënter en effectiever kunnen werken overal binnen de operationele reikwijdte. Load sensing past automatisch het werkbereik aan, waardoor het maximale werkbereik mogelijk is. Het LED-display op het platform geeft aan bedieners aan welke laadkaart wordt gebruikt.

Andere machines op de TVH Equipment-stand op Matexpo -locatie D35- zullen een selectie low-level hoogwerkers en de nieuwe DSP-M stockpicker zijn.

Overig nieuws