Dodelijk ongeluk met hoogwerker in New York

ValentijnValentijn

Een elektricien die vanuit een hoogwerker werkte, werd gisterochtend in New York dodelijk verwond nadat de hoogwerker werd geraakt door een passerende vrachtwagen.

De man, Jose Polanco, werkte voor Welsbach Electrical contractors die het contract heeft om verkeerslichten en andere verlichtingsapparatuur te onderhouden voor de stad New York. Het incident vond plaats vlak nadat hij was begonnen met een baan bij een verkeerslicht in Elmhurst, in de wijk Queens. Hij werkte vanaf een Altec autohoogwerker op een hoogte van ongeveer vier tot vijf meter, toen een voorbijrijdende bestelwagen de hoogwerker raakte en een katapulteffect creëerde dat de bediener uit de werkbak katapulteerde. Hij leek geen harnas en te hebben gedragen.

Polanco’s werkgever, Welsbach Electrical, gaf de volgende verklaring af: “Het is een onuitsprekelijke tragedie. Iedereen verdient het om weer veilig naar huis te gaan na het werk. Op dit moment verzamelen we de feiten.”

Lees het originele artikel hier. 

Overig nieuws