Airo presenteert Xtreme knik-telescoophoogwerker

ValentijnValentijn

Airo presenteert deze week de nieuwe A18JRTD Xtreme knik-telescoophoogwerker op de GIS-show in Piacenza, Italië.

De 18.45 m diesel aangedreven machine is ontworpen voor maximale off-road capaciteiten, met bijzondere aandacht voor het milieu en het verminderen van brandstofverbruik, aldus de fabrikant. Het model wordt binnenkort gevolgd door een hybride versie. Het maximale werkbereik van het nieuwe model is 9,9 m reikwijdte, met een hoogte van meer dan 8,5 m. Het heeft een platformcapaciteit van 400kg, of 300kg inclusief drie mensen in de werkbak. De prestaties op ruw terrein omvatten vierwielaandrijving en vierwielbesturing met zelfremmende assen, evenals een oscillerende as. Het wordt aangedreven door een Stage V / Tier 4 final van 18,8 kW gecertificeerd zonder DPF.

Het besturingssysteem heeft geïntegreerde diagnostiek met grondbediening via het geavanceerde touchscreen met eenvoudige en intuïtieve pictogrammen. Het model is in staat om op een ​​helling van 40% te werken en is ook op maximale hoogte te verrijden. Verdere kenmerken zijn een 180° horizontale jib en een werkbak van 2,4 m, met als doel een veelzijdige machine te bieden met maximale prestaties in de categorie 18 m hoogwerker.

De GIS-show vindt plaats van 3 tot 5 oktober.

Overig nieuws