Kiloutou neemt Sticar over

ValentijnValentijn

De Franse internationale verhuurgroep Kiloutou heeft het Italiaanse verhuurbedrijf voor heftrucks en hoogwerkers, Sticar, overgenomen waarmee haar marktpositie in Noord-Italië wordt versterkt.

Sticar werd in 1976 in Padua opgericht om vorkheftrucks te distribueren en te onderhouden en betrad de markt voor hoogwerkers in 1986. Het opereert vanuit negen locaties in Turijn, Milaan, Verona, Brescia, Venetië, Padua, Piacenza, Cesena / Rimini en Bologna in de regio’s Lombardije, Veneto, Piemonte en Emilia-Romagna, met in totaal 76 werknemers. Het heeft een vloot van 850 hoogwerkers en 475 industriële vorkheftrucks. Het heeft ook een omvangrijke training operatie en een vloot van 30 servicewagens.

Deze overname volgt op de acquisitie van Cofiloc en Euronol in juli 2017 en Elevo in juni 2018. Kiloutou is van plan om alle vier Italiaanse activiteiten samen te brengen onder het merk Kiloutou, opererend vanuit 20 locaties, met 220 werknemers en een vloot van meer dan 5.000 verhuureenheden. . De deal vereist enkele goedkeuringen, maar zou tegen het einde van de maand moeten plaatsvinden.

CEO Olivier Colleau zei: “Deze overname is volledig in lijn met de internationale ontwikkelingsstrategie van Kiloutou gericht op het consolideren van onze posities in markten met een hoog potentieel. Het illustreert nogmaals ons vermogen om regionale spelers van zeer hoge kwaliteit samen te brengen rond ons ontwikkelingsproject. Ons doel is om alle teams van Sticar te integreren en hun ontwikkeling op de Italiaanse markt voort te zetten door organische groei, de opening van vestigingen en de acquisitie van strategische spelers. Ik verwelkom de 76 Sticar-teamleden van harte bij de Kiloutou-groep.”

Sticar-president en aandeelhouder Paolo Stimamiglio voegde eraan toe: “We zijn verheugd met de overname van ons bedrijf door Kiloutou. Het zal onze twee bedrijven in staat stellen een nieuwe fase van hun ontwikkeling in Italië in te gaan door hun krachten en hun teams te combineren. Ik geloof persoonlijk in het Kiloutou-ontwikkelingsproject in Italië, en ik ben blij dat al onze teamleden nu volledig kunnen deelnemen.”

Overig nieuws