Recordkwartaal voor United

United Rentals Logo
Kantoor en schoolKantoor en school

Volgens de laatste resultaten van het bedrijf werd een record voor het derde kwartaal vastgesteld voor inkomsten uit de verhuur bij United Rentals.

De huurinkomsten stegen met 15,4% tot US $ 2,1 miljard, vergeleken met het zelfde kwartaal in 2018, voornamelijk als gevolg van de impact van de acquisities van BakerCorp en BlueLine, die vorig jaar werden afgerond. Daarin stegen de algemene huurinkomsten met 13,7% op jaarbasis, hoewel de operationele kosten werden beïnvloed door reparatie- en herpositioneringsinitiatieven die resulteerden in verhoogde reparatie- en onderhouds- en leveringskosten.

Ondertussen stegen de opbrengsten van het gespecialiseerde segment van United – Trench, Power and Fluid Solutions – met 21,1% op jaarbasis, inclusief een organische groei van 10,3%. Ook in dit segment waren de bedrijfskosten, inclusief reparatie en onderhoud, hoger dan verwacht.

De totale omzet van het bedrijf groeide met 17,6% tot $ 2.488 miljard, en het nettoresultaat op GAAP-basis bedroeg $ 391 miljoen, vergeleken met $ 333 miljoen in het derde kwartaal van 2018. Ook op GAAP-basis vertoonde de aangepaste EBITDA van United (winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) een stijging van 14% op jaarbasis tot $ 1,2 miljard, terwijl de aangepaste EBITDA-marge 150 basispunten daalde tot 48,5%, voornamelijk vanwege de acquisities van BakerCorp en BlueLine.

Solide omzetgroei

Matthew Flannery, CEO van United Rentals, zei: “In het derde kwartaal hebben we een solide omzetgroei gerealiseerd, voornamelijk door kracht in onze kernbouwmarkten, gedeeltelijk gecompenseerd door een tragere industriële groei. De operationele kosten waren hoger dan verwacht bij het repareren en verplaatsen van de vloot. Onze bijgewerkte richtlijnen weerspiegelen deze dynamiek, evenals onze verwachting voor een hogere generatie van vrije kasstromen.”

In de bijgewerkte vooruitzichten voor 2019 verwacht het bedrijf dat de totale omzet tussen de $ 9,25 en $ 9,35 miljard zal bedragen. Eerder had het een omzet voorspeld tussen $ 9,15 en $ 9,45 miljard. De vooruitzichten voor netto huurkapitaaluitgaven voor 2019 werden enigszins gematigd. De vorige schatting van $ 1,3 tot $ 1,4 miljard is aangepast tussen $ 1,25 en $ 1,35 miljard – beide na bruto aankopen van $ 2,05 tot $ 2,15 miljard.

Voor de toekomst zei Flannery dat de klanten van United volgend jaar positief blijven over hun zakelijke vooruitzichten. En voegde eraan toe: “Tegelijkertijd weten we dat aanhoudende economische onzekerheid de bouw en industriële activiteit kan beïnvloeden.”

Overig nieuws