Chinese hoogwerkermarkt zal in acht jaar volledig ontwikkelen

Kantoor en schoolKantoor en school

Zhang Tan Na, president van de verhuurtak van de China Construction Industry Association (CCIA), vertelde tijdens de IRC-conferentie dat de hoogwerkermarkt volledig ontwikkeld zal zijn in China in de komende vijf tot acht jaar.

Zhang deed het welkomstwoord op het internationale Rental Conference Asia en legde uit dat er een grote acceptatie van hoogwerkers is, ondanks een vlakke bouwmarkt. “De voordelen van hoogwerkers zijn erkend en overgenomen door aannemers in China, en in de context van een marginale achteruitgang in de bouwmarkt is het verkoopvolume van hoogwerkers niet alleen niet gedaald, maar zelfs snel gegroeid.”

De hoogwerker-populatie in China groeide met 30,5% in 2019, na een groei van 45,5% in 2017. In plaats van dat dit een daling van de marktomstandigheden laat zien, toont het de toenemende volwassenheid van de markt aan, zei Zhang. Er waren meer dan 100.000 eenheden op de Chinese markt in 2018 en Zhang zei dat dit naar verwachting de komende vijf tot acht jaar zou toenemen, waardoor de markt het niveau zou bereiken dat wordt gevonden in volledig ontwikkelde hoogwerkermarkten.

In regio’s zoals Beijing en Shanghai is de groei nog steeds zo hoog als 200%. “De AWP-markt ziet ingrijpende en enorme veranderingen”, zegt Zhang.

In Shanghai rijpt de verhuursector in lijn met de groeiende hoogwerkerpopulatie, waarbij het aantal verhuurbedrijven in de stad jaar op jaar met 73% groeit. Dit leidt ook tot een meer divers aanbod, inclusief bedrijven met gespecialiseerde vloten. Zhang zei: “Onder leiding van toonaangevende bedrijven zoals Shanghai Hongxin worden verhuurbedrijven steeds sterker en groter. Het aantal met een wagenpark van meer dan 500 eenheden is gestegen van 11 in 2017 tot 19 vorig jaar.”

Overig nieuws