Opnieuw recordomzet voor Palfinger

Palfinger
Kantoor en schoolKantoor en school

Palfinger heeft zijn resultaten over het derde kwartaal gepubliceerd en behaalde nieuwe records qua omzet.

De totale omzet voor de negen maanden tot eind september bedroeg € 1,3 miljard, een stijging van 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze bestond uit de divisie Land, die een omzet van € 1,07 miljard behaalde, een stijging van 14 procent ten opzichte van het jaar, met een bedrijfsresultaat van € 116,2 miljard slechts een procent hoger dan vorig jaar.

De Sea-divisie zag de omzet met 14 procent dalen tot € 142,1 miljoen, terwijl het operationele verlies bijna werd gehalveerd van een verlies van € 14 miljoen vorig jaar naar een verlies van € 7,7 miljoen dit jaar. De winst voor belastingen van de groep verbeterde met 21 procent tot € 107,1 miljoen. Terwijl de nettoschuld met acht procent steeg tot € 576,9 miljoen.

Het bedrijf moet zijn volledige rapport nog publiceren, dus details over het derde kwartaal zijn schaars, maar er kan afgeleid worden dat de inkomsten ongeveer zes procent hoger waren op € 406,6 miljoen, met een winst voor belastingen van 32,2 miljoen tot 22 procent meer dan in dezelfde periode afgelopen jaar. Het bedrijf zegt dat de orderintake minstens gelijke tred heeft gehouden met de facturering en dat het het vierde kwartaal is ingegaan met een sterk orderboek.

CEO Andreas Klauser zei: “Deze sterke prestatie wordt aangedreven door de nieuwe organisatiestructuur” Global Palfinger Organisation “en de herstructurering van het segment Sea. De nieuwe organisatie versterkt merkbaar de wereldwijde structuren en samenwerking tussen bedrijfseenheden. Dit helpt ons om synergieën binnen de groep te ontgrendelen en efficiëntiewinst te behalen.” Palfinger Sea heeft zijn afhankelijkheid van de olie- en gassector aanzienlijk verminderd door zijn focus uit te breiden naar andere segmenten zoals reddingsmiddelen voor cruises en de structurele kosten te verlagen.”

“De joint venture met de Chinese reddingsbootfabrikant Neptune biedt nieuwe mogelijkheden. Met deze samenwerking heeft Palfinger zich gevestigd als de toonaangevende leverancier op de Chinese markt voor levensreddende apparatuur. Ondanks de angst voor een recessie, hebben we er alle vertrouwen in dat we onze groeidoelstellingen voor 2022 kunnen bereiken, wanneer we een omzet van € 2 miljard verwachten te genereren.”

Overig nieuws