Vertraagde omzetgroei voor Manitou

Hoewel de inkomsten stijgen in het derde kwartaal van 2019, ziet Manitou een vertraagde omzetgroei.

Michel Denis, president en CEO van het bedrijf, zei: “De omzetgroei in het derde kwartaal was plus 4% in vergelijking met het derde kwartaal van 2018, en plus 18% in de eerste negen maanden van het jaar in vergelijking met de eerste negen maanden van 2018 , waarmee het begin van de vertraging al is aangekondigd. ”

De fabrikant heeft zijn orderintake voor apparatuur zien dalen tot € 244 miljoen in het derde kwartaal van 2019, van € 346 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, als gevolg van dalende markten – met name in de VS en Noord-Europa – evenals de verkorting van levertijden. Aan het einde van het kwartaal bedroeg het orderboek voor apparatuur van Manitou € 526 miljoen, vergeleken met de € 825 miljoen in het derde kwartaal van 2018.

De afdeling Compact Equipment Products (CEP) van het bedrijf presteerde bijzonder slecht, met een omzetdaling van 7% in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. De omzet voor de eerste negen maanden van het jaar is echter met 10% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2018. Overstromingen beïnvloedden de Madison (SD) -fabriek van het bedrijf, wat leidde tot een productiestop gedurende zes weken. Het zal binnenkort weer normaal worden geproduceerd.

Ondertussen boekte de divisie Services and Solutions (S&S) een omzetstijging van 9% in het derde kwartaal en de divisie Material Handling and Access (MHA) kende een omzetgroei van 6%. Volgens Manitou blijft de MHA-divisie haar productiecapaciteit aanpassen aan een daling van de vraag in haar markten.

Denis zei: “Tot op heden heeft deze evolutie geen invloed op onze verwachting van een omzetgroei van ongeveer plus 10% voor het volledige boekjaar 2019 vergeleken met 2018. Na de bovengenoemde items en een zes weken durende stillegging van onze Madison-fabriek als gevolg van overstromingen, verwachten we een lagere toename van het huidige bedrijfsresultaat in 2019 met 10 tot 30 basispunten.”

Overig nieuws