Vertraagde omzetgroei voor Manitou

Kantoor en schoolKantoor en school

Hoewel de inkomsten stijgen in het derde kwartaal van 2019, ziet Manitou een vertraagde omzetgroei.

Michel Denis, president en CEO van het bedrijf, zei: “De omzetgroei in het derde kwartaal was plus 4% in vergelijking met het derde kwartaal van 2018, en plus 18% in de eerste negen maanden van het jaar in vergelijking met de eerste negen maanden van 2018 , waarmee het begin van de vertraging al is aangekondigd. ”

De fabrikant heeft zijn orderintake voor apparatuur zien dalen tot € 244 miljoen in het derde kwartaal van 2019, van € 346 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, als gevolg van dalende markten – met name in de VS en Noord-Europa – evenals de verkorting van levertijden. Aan het einde van het kwartaal bedroeg het orderboek voor apparatuur van Manitou € 526 miljoen, vergeleken met de € 825 miljoen in het derde kwartaal van 2018.

De afdeling Compact Equipment Products (CEP) van het bedrijf presteerde bijzonder slecht, met een omzetdaling van 7% in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. De omzet voor de eerste negen maanden van het jaar is echter met 10% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2018. Overstromingen beïnvloedden de Madison (SD) -fabriek van het bedrijf, wat leidde tot een productiestop gedurende zes weken. Het zal binnenkort weer normaal worden geproduceerd.

Ondertussen boekte de divisie Services and Solutions (S&S) een omzetstijging van 9% in het derde kwartaal en de divisie Material Handling and Access (MHA) kende een omzetgroei van 6%. Volgens Manitou blijft de MHA-divisie haar productiecapaciteit aanpassen aan een daling van de vraag in haar markten.

Denis zei: “Tot op heden heeft deze evolutie geen invloed op onze verwachting van een omzetgroei van ongeveer plus 10% voor het volledige boekjaar 2019 vergeleken met 2018. Na de bovengenoemde items en een zes weken durende stillegging van onze Madison-fabriek als gevolg van overstromingen, verwachten we een lagere toename van het huidige bedrijfsresultaat in 2019 met 10 tot 30 basispunten.”

Overig nieuws